Miehet Suomen mestareita seuraennätysajalla 4x400 metrillä - 19-vuotiaille SM-hopeaa- SM-viestien toinen päivä Oulussa

12.9.2021

Miesten joukkue oli odotetun vahva Oulussa. Suomen mestaruus tuli hienolla taistelulla uudella seuraennätysajalla 3.14.48. Edelliseen seuraennätykseen vaadittiin Suomen mestaruus, se oli vuodelta 2017 Tampereelta.

Leo Uusimäki teki varman kymmenottelijan ratakierroksen ensimmäisellä osuudella ja ojensi kapulan hyvissä asemissa kolmiloikkaaja Tuomas Kaukolahdelle. Tuomas hoiti osuutensa todella kunnialla ja vaihtoi viestin Ville Lampiselle. Villen osuudella kolmikko HKV, JKU ja KU-58 irtaantui kärkikolmikoksi. Lampinen näytti jäälleen taktisen osaamisensa ja löi kapulan tänä kesänä suurin harppauksin kehittyneelle Elias Jradille. Elias juoksi erittäin harkitun ja taktisesti loistavan ankkuriosuuden. Loppusuoralla Jrad löi JKU:n ankkurin Viljami Kaasalaisen. Takaa tuli HIFK ja tämän vuoden Suomen mestari Erik Back, mutta vauhti riitti vain SM-pronssille. Kerta kaikkiaan hienoa katsottavaa TV:stä ja varmasti paikan päälläkin. Oulussa olleelle valmennusjohdollekin iso kiitos oikeasta juoksujärjestyksestä ja taktiikasta kaikilla matkoilla. Taktiikalla on merkitystä- ja paljon, varsinkin viesteissä.

Nuoremmat miehemme 19-vuotiaisissa ottivat SM-hopeaa. Joukkueemme Veeti Katainen, Leo Rautiainen, Junnu Korvenpää ja Atte Nevala taisteli hienosti kullasta loppuun asti. Kultaa voittaneen Lahden Ahkeran Daniel Keane jätti loppusuoralla sisäradan auki, ja oli todella lähellä ettei Atte livahtanut ohi. Onnittelut Lahden Ahkeralle Suomen mestaruudesta. Katainen sai huomiota KU-58 värisestä jakauksestaan aloitusosuudella TV-lähetyksessä – hyvä. Onnittelut Atelle ja Junnulle kahdesta SM-mitalista Oulussa!

15-vuotiaiden poikien joukkue Ville Korhonen, Justus Korvenpää, Tero Korpi ja Vili Hahto oli 4x800 metrin viestissä kuudes ajalla 9.07,85. Pojat juoksivat hyvin, aina ei vaan ole paras päivä kaikilla. 15-vuotiailla on monta mahdollisuutta onnistua kilpailuissa ja SM-viesteissä. Tsemppiä tuleviin vuosiin!

Hyvähenkinen naisjoukkueemme oli 4X400 metrillä eränsä nopein ja Suomen yhdeksänneksi nopein ajalla 4.00,85.

Tulokset:

https://live.time4results.com/yu/2021/smviestit/

https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=84987


Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Eemeli Kaartinen