Mico Lampiselle toinen mitali Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilta – kiekonheitosta pronssia

29.7.2022

Mico Lampinen jatkoi mitalinkiiltoisia kilpailujaan Slovakiassa. Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla Lampinen heitti kiekossa pronssia. Kilpailu oli äärimmäisen tiukka, eikä kultakaan jäänyt kuin 54 sentin päähän. Hopeaan ero oli vaivaiset seitsemän senttiä. Mico heitto parhaan tuloksensa kuudennella heittokierroksella. Sää Banska Bystricassa oli jo aamupäivällä 31 astetta ja täysin tuuleton. Kilpailu piti olla alun perin vasta lauantaina, mutta se siirrettiin perjantaille.

Mestariksi heitti Romanian Mihai Damian Motorca tuloksella 57,12. Lampisen paras heitto kaarsi 56,59. Ville Tiisanojan seura- ja piiriennätys 57,88 jäi vielä voimaan. Arvokisoissa heitetään kuitenkin ensisijaisesti sijoituksesta. Seuraava mahdollisuus ennätyksen rikkomiseen on Lempäälän SM-kilpailuissa.

EYOF-kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2022 talvikisat pidettiin Vuokatissa ja Lahdessa.

Onnittelut kahden EYOF- mitalin Micolle!