Masters-urheilijoiden Pohjoismaiden mestaruushallit Reykjavikissa – Jukka-Pekka Hassinen kuudes 800 metrillä

25.2.2023

Jukka Pekka Hassinen

24.-26.2. kisaillaan Pohjoismaiden mestaruuksista Islannin Reykjavikissa. Suomella on hyvä edustus 84 urheilijaa, mikä on suurin joukkue kaikista osallistuvista maista: Suomi 84, Islanti 55, Ruotsi 45, Norja 25, Tanska 24. Lisäksi kilpailussa on kymmenkunta osallistujaa kilpailun ulkopuolella muista maista.

KU-58:sta kilpailuissa on kaksi maajoukkue-edustajaa, Jukka-Pekka Hassinen ja Tero Kuparinen miesten 60-vuotiaiden sarjassa.

PM-hallien ensimmäisenä päivänä seuramme Jukka-Pekka Hassinen oli mukana 800 metrin juoksussa Reykjavikin hienossa hallissa. Hassinen taisteli Suomelle tärkeitä pisteitä ollen kuudes ajalla 2.48,01. Hassinen oli toiseksi paras suomalainen kilpailussa. Forssan Salaman Heikki Lähdekorpi oli viides. Pohjoismaiden mestariksi juoksi Islannin Hafsteinn Òskarsson. Ruotsalaiset Roger Reinhold ja Anders Troll ottivat himmeämmät mitalit.

Pekka Penttilä

Kilpailuiden sykähdyttävin hetki nähtiin, kun 98-vuotias porilainen Pekka Penttilä juoksi Pohjoismaiden mestariksi 95-vuotiaiden 60 metrillä. Suomalaiset ovat äärettömän kovia – sitten soitetaan ”Porilaisten Marssi”. Toivottavasti monta kertaa myös Reykjavikissa. Se porilaisuudesta tällä kertaa- palkintojenjaossa soitetaan maamme kansallislaulu ”Maamme”.

Lauantaina Hassisen urakka jatkuu 3000 metrillä ja seiväshypyssä, johon hän saa seurakseen KU-58:n Tero Kuparisen ja muitakin suomalaisia sekä monta muuta suomen kieltä puhumattomia rehtejä kilpakumppaneita.