Manninen Suomen mestaruuteen, Krogell SM-hopealle Pyhtäällä – Maantiejuoksun SM

17.4.2021

Matti Manninen, Klaara Leponiemi, Laura Manninen ja Suvi Miettinen

Laura Manninen juoksi puolimaratonin Suomen mestariksi ajalla 1.16.33. Manninen oli kilpailussa ylivoimainen voittaen kakkoseksi tullutta Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaara Leponiemeä kaksi minuuttia ja 20 sekuntia. Kolmas oli Helsingin Kisa-Veikkojen Suvi Miettinen. Viime vuoden mestari Annemari Kiekara keskeytti yhdeksän kilometrin paikkeilla.

Manninen tietää kuntonsa hyvin. Maanantaina kotonaan Hirvensalmella hän ilmoitti ajakseen 1.16 alkuisen ajan. Manninen oli maalin tultuaan hyvävoimainen. Myös doping-testaajat olivat paikalla Pyhtäällä.

-        Helppo juoksu, matkalla tarkkailin ja kuuntelin muita ja tiesin hyvissä ajoin voittavani tänään, Manninen kertoi maalissa.

Mannisen aviomies ja valmentaja Matti Manninen toimi ammattitaitoisesti juottomiehenä kilpailussa ja sai myös valmentajamitalin.

Laura Manninen

Seuraavan kerran Manninen kilpailee Mikkelissä ensi lauantaina maantiekympillä. Alkukaudesta hän aikoo juosta myös ratakympin samassa kaupungissa. Joensuun SM-maastotkaan eivät ole suunnitelmista poissuljettu, varsinkin jos naisten joukkue saadaan kasaan.

Puolimaratonin mestaruus on Manniselle toinen, edellinen on vuodelta 2010. Yleisen sarjan mestaruuksia on yhteensä seitsemän.

Mannisen aika oli kauden kotimainen kärkitulos.

Rasmus Krogell, maalisuoralla Tuure Haapanen

Rasmus Krogell juoksi uransa parhaan sijoituksen SM-kilpailuissa saavuttaen hopeaa. Aiemmin häneltä on henkilökohtainen pronssi 3000 metriltä. Krogell paransi ennätystään yli minuutilla ja juoksi uuden seuraennätyksen 32.08. Hallitseva mestari, Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen uudisti mestaruutensa 11 sekuntia Krogellin edellä. Someron Esan Veikka Saren oli kolmas.

Krogellin aika jäi Helsingin piiriennätyksestä  16 sekuntia. Ennätys on VU:n Samuel Rautiaisella.

Krogell oli maalissa tyytyväinen ennätysparannukseensa ja sijoitukseensa.

-        Odotin ennätystä ja mitalia, ja tosi hyvin meni. Lopussa tietysti väsy painoi, mitalista olin varma 500 metriä ennen maalia, Krogell kertasi.

Seuraavaksi Krogell kilpailee Joensuun SM-maastoissa.

Rasmus Krogell ja Joni Oilinki

Myös valmentaja Joni Oilinki oli tyytyväinen suojattiinsa.

-        Oikeita asioita on tehty. Pituuskasvu taitaa olla nyt ohi ja se antaa uusia mahdollisuuksia valmennukseen, Oilinki arvioi.

Oilingin toinen valmennettava, Akseli Stark, joutui tällä kerralla keskeyttämään.

Eemeli Hirvonen (99) Santtu Heiskanen (97) ja Joona Heiskanen (96)

Santtu ja Joona Heiskanen juoksivat uransa ensimmäisen maantiekympin 17-vuotiaissa. Santtu oli yhdeksäs ajalla 36.15 ja Joona kymmenes ajalla 36.45. Molemmat olivat tyytyväisiä aikaansa, Joonalla oli matkalla hiukan vatsaoireita. Heiskaset kilpailevat ensimmäistä vuotta sarjassa ja täyttävät tänä vuonna 16.

Kympin juokseminen jatkossakaan ei kumpaakaan pelota. Kesällä ratamatkoilla SM-kilpailuissa on myös 16-vuotiaiden sarja Hyvinkäällä elokuussa.

Heiskasten valmentaja Markku Rimpiläinen pyöräili kisan jälkeen Pyhtäältä kotiinsa Helsinkiin.