Maantiejuoksucup alkaa lauantaina 12.11 Hakunilassa, kisakeskus Sotungin koululla

11.11.2022

Suomen suurin maantiejuoksusarja alkaa taas lauantaina. Kilpailukeskus palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Sotungin koululle. Pari vuotta olimme Hakunilan Urheilukentän tiloissa 300 metrin päässä osin pandemiarajoitteidenkin vuoksi. Nyt Urheilupuistossa rakennetaan tekojäärataa, jonka myötä työmaa on hyvin laaja. Maantiejuoksucupilla on 32 vuoden historia, ja tänä vuonna tapahtumalla on uusi pääsponsori, MK FACADE OY. Muut osakilpailut juostaan lauantaisin 10.12.2022;  21.1.2023;  18.2.2023 ja 18.3.2023. Maaliskuun osakilpailun yhteydessä juostaan myös Eteläisen ja Kaakkoisen alueen mestaruuksista maantiejuoksussa sarjoissa 17- ja 19-vuotiaat sekä yleinen sarja.

 

Lauantaille on luvassa loistava juoksusää. Järjestäjät odottavat ja ovat varautuneet suureen ilmoittautumismäärään myös kisapaikalla. Kympin lähtö on kello 13:00, Vitosen kello 13:10 ja alle 11-vuotiaiden lähtö kello 13:15.

Käynti koululle tapahtuu uimahallin puoleisesta ovesta kuten viimeksi kun koululla kilpailtiin. Pääoven käyttö on koulun ohjeistamana kielletty, joten käytämme vain yhtä ovea sisään ja uloskäynnissä. Parkkipaikkoja on runsaasti koululla ja urheilupuistossa.  

 

Lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat koulun ja uimahallin välissä olevalla kevyen liikenteen väylällä. Oheisessa kartassa näkyy myös alle 11-vuotiaiden reitti. Viiden ja kymmenen kilometrin reitissä ainoa muutos on lähtö- ja maalialue. Reitti juostaan kuten ennen kohti Östersundomia, jossa kympin kääntöpiste. Vitosen kääntöpiste on 2,5 kilometrin kohdalla. Reitillä on tehostettu valvontaa. Jos ajoväylällä havaitaan keskiviivan ylitys, johtaa se automaattisesti hylkäykseen. Tietä ei ole kokonaan suljettu liikenteeltä, joten juoksemme koko ajan tien vasenta laitaa.

Kilpailun ennakkoilmoittautuminen päättyi perjantaina 11.11 kello 10:00. Ennakkoon oli mahdollista hankkia juoksupassi, joka sisältää kaikki viisi osakilpailua. Ennakkoon ilmoittautui kaikkiaan 233 urheilijaa ja kuntoilijaa. Kisapaikalla voi ilmoittautua yksittäiseen osakilpailuun tai ostaa juoksupassin kello 11:00-12:30 välisenä aikana kaikissa osakilpailuissa. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa taas 12.11 klo 14:00, jolloin sitäkin kautta voi hankkia juoksupassin. Muistutamme, että kilpailunumerot tulee palauttaa sinne, mistä numeron saittekin. Kiitos jo etukäteen, edellisinä vuosina tämä kierrätys on toiminut hyvin  

 

Passin lunastaneiden joukossa on paljon maajoukkuejuoksijoita ja Masters-sarjojen parhaita urheilijoita. Maajoukkueessa lähivuosina juosseita urheilijoita ovat KU-58:n Tero Korpi, Laura Manninen, Atte Nevala ja Katarina Skräddar. Myös Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää oli tulossa Maantiejuoksucupiin, mutta loukkaantui PM-maastoissa Norjassa. Nuorten sarjoissa SM-mitaleita tänä vuonna saavuttaneita urheilijoita ovat Joona ja Santtu Heiskanen (KU-58), Sini-Minea Saarikoski (Keravan Urheilijat) ja Taimi Vallinoja (HKV).

Masters-urheilijoista mielenkiintoisin on Turun Urheiluliiton Jaakko Kero, joka juoksi lokakuussa maantiekympin 50-vuotiaiden SE:n Tukholmassa. Vantaalla Kero juossee vitosen. Veijo Honkaniemen 50-vuotaiden SE 16.54 on vaarassa. Tukholmassa Kero juoksi kympin 32.53. Kerkkoon Urheilijoiden Seija Nurmi on 65-vuotiaissa lähes kaikkien kestävyysmatkojen SE-nainen. Suomen mestareiksi SAUL:n kilpailuissa ovat tänä vuonna juosseet Laura Heikkilä ja Sari Juuti. Kilpakuntoilija Sanna Kullberg on Tampereen MM-kilpailuiden estejuoksun maailmanmestari.

Maantiejuoksucupissa jaetaan myös bonuksia vitosen ja kympin reittiennätyksistä tai rajoista. Ne on kerrottu tapahtuman nettisivuilla. Ennakkoilmoittautuneista tuskin kukaan pääsee bonuksiin. Maantiejuoksucupille on kuitenkin tyypillistä yllättävienkin huippujuoksijoiden visiitit Vantaalla. Odotetaan ketä lauantaina lopulta juoksee aurinkoisessa säässä viettelysten Vantaalla.

Pääyhteistyökumppani MK FACADE OY

MK FACADE OY keskittyy haastavampiin pieniin ja keskikokoisiin kohteisiin, joissa tarvitaan tekemisen aikana urakoitsijalta ammatillista osaamista sekä yhteistyökykyä mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi. Taloyhtiössä asuville asukkaille alkava julkisivuremontti saattaa olla etukäteen hieman pelottavakin ajatus, on tärkeää että urakoitsijalla on kokemusta asutuissa ympäristöissä rakentamisesta.

Julkisivujen korjaamiseen yhteydessä kunnostetaan tai uusitaan usein myös kiinteistön ikkunat ja ovet, parvekkeet, vesikatot, parannetaan valaistusta sekä tehdään maanrakennustöitä.  Erityisesti tämän kokonaisuuden hallitsemme.


Tulokset 12.11.2022

Tuloslinkki Juha Kylänpää