Lusikkajuoksussa kilpailemisen riemua aurinkoisessa säässä

12.5.2024

Lusikkajuoksuja on juostu vuodesta 1980. Koko kilpailuhistorian aikana vain kerran sade on yllättänyt. Tänäkin vuonna sää helli nuoria kilpailijoita vielä myötätuulen kera. Monelle lapselle kilpailu oli ensimmäinen ja sehän tuotti sopivaa jännitystä.

Kilpailuiden järjestelyt toimivat hyvin. Kentälle tullessaan nuoret kilpailijat noutivat numeronsa ”pyykkinarulta”, jossa numerot olivat aakkosjärjestyksessä. Ennakkoon oli ilmoittautunut 332 kilpailijaa ja vielä reilu 50 kilpailijaa ilmoittautui kilpailupaikalla. Aikataulukin piti hyvin koko kisan ajan.

Pientä jonoa syntyi palkintojenjaossa, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Aluksi juostiin 10-13-vuotiaiden erät sähköisellä ajanotolla ja myötätuuletkin mitattiin.

Miida Wasström voitti 13-vuotiaat uudella ennätyksellään 8,64. KU-58:n juoksijat ottivat kolmoisvoiton, Siiri Katajisto oli toinen ja Amanda Lassig oli kolmas.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jimi Pitkämäki voitti 11-vuotiaat, Espoon Tapioiden Oskari Kovaniemi oli toinen.

Monelle nuorelle urheilijalle kilpailut olivat uran ensimmäiset. Lähtöpaikalla annettiin arvokkaita ohjeita.

Yksivuotiaiden sarjassa (2023 syntyneet) monella oli avustaja matkassa. Apuvälineetkin sallittiin.

Toimitsijat ja avustajat olivat tarkkoina maaliviivalla.

Rajatonta riemua – voittaja tuulettaa.

Myös palkintojenjaossa harjoiteltiin tuulettamista palkintojenjakajien opastaessa. Lusikoita jakamassa olivat seuran nuoret SM-mitalistit Vili Hahto ja Leevi Piispanen.

Lusikkajuoksujen perinne jatkuu ensi vuonna taas Äitienpäivänä.

Sitä ennen kilpaillaan OP Hippokisat elokuussa.

Kiitos kaikille kilpailijoille, toimitsijoille ja yleisölle hyvin sujuneista kilpailuista.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Ari Lassila