Lusikkajuoksu juostaan Äitienpäivänä

29.4.2022

Perinteikäs Lusikkajuoksu kilpaillaan taas Äitienpäivänä. Vuonna 1980 alkanut perinne jatkuu parin välivuoden jälkeen. Kahtena viime vuonna Korona-pandemiarajoitukset estivät tapahtuman järjestämisen. Jo on aikakin päästä taas kirmaamaan, kyllä Lusikkajuoksua on jo kysyttykin.

Tuomas Kaukolahti Kuva:SUL

Kilpailu on tarkoitettu lapsille ensimmäiseksi juoksukilpailuksi. Toki innokkaimmat ehtivät lapsuudessaan juosta lusikkajuoksussa jopa kymmenen kertaa urheilu-uransa aluksi.  Kaikki maalintulleet saavat lusikan palkinnoksi. Palkinnot jakaa tänäkin vuonna Kenttäurheilijat-58:n huippu-urheilija. Palkintojenjakajana toimii Tuomas Kaukolahti, kolmiloikan Suomen mestari vuodelta 2016. Kaukolahti hallitsee myös pikajuoksun, viime syksynä hän voitti KU-58:lle 4X400 metrin viestissä SM-kultaa Elias Jradin, Ville Lampisen ja Leo Uusimäen kanssa Oulussa.  

Näitä jaetaan Kuva:Olli Leino

Lusikoita on vuosien saatossa jaettu jo yli 15 tuhatta kappaletta!

Ilmoittautuminen on helppoa tästä linkistä.  Kun ilmoittautuu 2.toukokuuta kello 20:00 mennessä saa kilpailunumeroon oman nimensä! Ennakkoilmoittautuminen verkossa on auki perjantaihin 6.5 kello 20:00 asti.

Ilmoittautua voi myös lauantaina 7.toukokuuta kello 15:00-17:00 seuran toimistolla, ”Allun Mökillä” Hiekkaharjun kentän vieressä. Silloin voivat myös jo ilmoittautuneet noutaa numeronsa ennakkoon. Aika moni on jopa nukkunut kisaa edeltävän yön numero rinnassaan!

Kilpailupäivänä ennakkoilmoittautuneiden numerot ovat noudettavissa kätevästi pyykkinarulta. Myös jälki-ilmoittautuminen on mahdollista korotetulla hinnalla. Järjestäjät toivovat kuitenkin mahdollisimman monen ilmoittautuvan ennakkoon. Se on turvallista, sillä aina on Hiekkaharjussa paistanut aurinko Lusikkajuoksun aikaan.