Leot mitalijahtiin Etelä-Pohjanmaalle – Moniotteluiden nuorten SM Kauhavalla ja Lapualla, KU-58 ennakko

16.8.2019

Nuorten SM-moniottelut järjestetään perinteisesti kahdella paikkakunnalla lähekkäin ja lajit jaetaan niin, että kenttien suorituspaikat ovat koko ajan käytössä. Tänä vuonna kilpailut ovat Etelä-Pohjanmaalla, Kauhavalla ja Lapualla 17.-18.elokuuta.

Kilpailut ovat tärkeät seurallemme Kalevan Malja- kilpailussa. Olemme nyt kymmenentenä ja Esbo IF puhaltaa niskaan. Espoolaisilla on neljä osanottajaa ja meillä kaksi. Siitä huolimatta tilastollisesti pidämme sijoituksemme. Seurasta osallistuu kaksi Leota otteluihin.

Miehet 22 vuotta

Leo Uusimäki on selvä suosikki kilpailuun. Kuun alussa Kalevan Kisoissa Lappeenrannassa saavutettu pronssi takaa ennakkosuosikin paineet. Kymmenottelun ikäluokan vuositilastossa Uusimäki on myös kärkinimi. Kovimman vastuksen Uusimäelle antaa Helsingin Tarmon Jere Liskojärvi. Hän oli Lappeenrannassa viides ja hävisi Uusimäelle 351 pistettä. Tämän ikäluokan kymmenottelussa Kauhavalla on vain kolme osanottajaa.

Miehet 17 vuotta

Leo Rautiainen on sekä ennätys ja kauden paras- vertailussa neljäs. Häntä paremmin ovat otelleet Ähtärin Urheilijoiden Ville Toivonen, Hartolan Voima Eemil Porvari ja Tampereen Pyrinnön Aleksi Savolainen. Viime viikonloppuna ikäluokan SM-kisoissa Kankaanpäässä Rautiainen paransi sekä pituus- että korkeushyppyennätystään. Talvella Liikuntamyllyssä käydyissä SM-halliotteluissa Leo teki useita lajiennätyksiä seitsenottelussa ja sama ennätystehtailu jatkuu myös Lapualla. Uran ensimmäiseen SM-mitaliin on hyvä mahdollisuus.

Juha Kylänpää

Leo Uusimäki vuoden 2018 SM-otteluissa Oulussa.
Leo Rautiainen.