Lemmetyinen, Rautiainen ja Uusimäki mitalijahtiin - SM-hallimoniottelut 29.2-1.3 Liikuntamyllyssä

28.2.2020

KU-58:lla on kolme potentiaalista menestyjää SM-hallimoniotteluissa. Hyvä mahdollisuus on siihen, että kaikki kolme palaavat Helsingistä SM-mitalin kera.

Leo Uusimäki on tilastokärki seitsenottelussa. Hän otteli Liikuntamyllyssä helmikuun alussa seuraennätyksen 5415. Hän jäi silloin vain niukasti HKV:n Asko Kilpeläisen piiriennätyksestä 5467 pistettä (1997). Uusimäellä on ainutlaatuinen SM-mitaliputki päällä. Tampereella reilu kaksi viikkoa sitten hän saavutti SM-pronssia miesten viestissä. Viime viikonloppuna hän juoksi hopeaa 60 metrillä ennätyksellään 6,91 ja hyppäsi pituudessa SM-pronssia. SM-mitali kolmena peräkkäisenä viikonloppuna olisi harvinainen saavutus. Uusimäki on hallikaudella tehnyt sisärataennätyksensä kuulantyöntöä lukuun ottamatta kaikissa seitsenottelun lajeissa. Uusimäki kilpailee 22-vuotiaissa ja kovimman vastuksen hänelle antaa Helsingin Tarmon Jere Liskojärvi ja Oulun Pyrinnön Joni Heikkinen.

Leo Rautiainen on myös tilastokärki 17-vuotiaissa. Myös Rautiainen otteli helmikuun alussa seuraennätyksen 4811 pistettä, jolla hän vei ennätyksen Petri Lemmetyiseltä. Helsingin piirin ennätys 4958 on HKV:n Samuli Bryggarella vuodelta 2008. Rautiainen on tällä hallikaudella tehnyt ennätyksensä kaikissa seitsenottelun lajeissa. Viime viikonloppuna Rautiainen hyppäsi ennätyksellään 682 pituuden SM-kultaa ja oli aitajuoksun neljäs hyvällä ajalla. Myös kuulassa hän oli kuudes. Edellytykset huippuotteluun ovat ilmassa karkauspäivänä ja maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Petri Lemmetyinen ei tällä hallikaudella ole vielä kilpaillut. Lemmetyisen etuna on kuitenkin kokemus, ja puntti ei varmasti tutise tänäkään vuonna Liikuntamyllyssä. Miesten sarjassa hänellä on hallista neljä SM-mitalia kaksi hopeaa ja pronssia. Viime vuonna hän oli Helsingissä pronssilla. Nuorten sarjoista hänellä on neljä mestaruutta ja yksi hopea ja pronssi. Miesten seitsenottelun suosikki on hallitseva mestari, Lappajärven Veikkojen Elmo Savola. Kilpailussa nähdään myös kansainvälistä väriä, virolainen Hans-Christian Hausenberg , islantilaiset Andri Fannar Gíslason ja Ísak Óli Traustason kirittävät suomalaisia.               

Kisasivut:


Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat : Olli Leino