Laura Manninen juoksi 10 kilometrin maantiejuoksun SE:n Hakunilassa

2.8.2020

Laura Manninen (139) matkalla SE-lukemiin Hakunilassa. Kuva: Kauko Roka

Laura Manninen paransi omissa nimissään ollutta 45-vuotiaiden kymmenen kilometrin maantiejuoksun Suomen ennätystä kymmenen sekuntia. Mannisen aika sunnuntaina oli 35.07. Tammikuussa hän juoksi lähes saman reitin 35.17. Maali- ja lähtöpaikka olivat eri paikassa kuin tammikuussa, sillä kilpailukeskus oli urheilukentällä Sotungin koulun sijasta. SE oli Manniselle jo viides tänä vuonna. Mannisen edelle ehätti Aktia-maantiejuoksucupin 2019-2020 viimeisen osakilpailun kympillä vain viisi miestä.

Laura Manninen  Kuva:Juha Kylänpää

-        Puolimatkan ajan perusteella odotin 35 minuutin alitusta. Takaisinpäin on sen verran ylämäkeä, ettei tällä kertaa onnistunut. Ensi viikonloppuna kilpailen Iitissä. Kauden päätähtäin on Vantaan Maraton, jossa puolustan maratonjuoksun Suomen mestaruutta. Ennen Vantaata juoksen Oulun Terwamaratonin puolikkaan Oulussa. Manninen kertoi maalissa.

Aki Nummela   Kuva: Kauko Rokala

Miesten kympin nopein oli Aki Nummela ajalla 33.07.

-        Pohjekramppi vaikeutti harjoittelua kesällä huomattavasti. Tavoite on juosta Turun Kalevan Kisoissa 5000 ja 10000 metriä. Nummela kertoi.

Naisten vitosen nopein oli Andreina Kero ajalla 19.33.

Jaakko Kero  Kuva: Kauko Rokala

Miesten vitosen juoksi nopeimmin Jaakko Kero ajalla 16.28.

-        Tavoitteena on juosta uran kolmansissa Turun Kalevan kisoissa 10000 metriä. Olen rankingissa kiikun kaakun. Jos kaikki edeltäni ilmoittautuvat, en mahdu mukaan. Toivon tietysti pääseväni. totesi eilen 3000 metriä Vuosaaressa ja tänään Hakunilassa 5 km juossut Kero.


Tulokset:


Juha Kylänpää