Lauantaina Masters-urheilijoille kaksi PM-mitalia Reykjavikista ja kaksi SM-mitalia Jyväskylästä- Nuorten SM-hallit jatkuivat Oulussa

25.2.2023

Tero Kuparinen ja Jukka-Pekka Hassinen

Lauantai oli vahvasti aikuisurheilupainotteinen. Reykjavikissa päästiin PM-mitaleiden makuun molempien kilpailijamme toimesta. Jyväskylästä SM-moniotteluista saatiin SM-kultaa ja hopeaa sekä neljäs sija.

J-P Hassinen podiumilla

Jukka-Pekka Hassinen juoksi 60-vuotiaiden PM-hopeaa 3000 metrillä. Pohjoismaiden mestaruuden voitti Islannin Kristin Guómundsson.

Malila, Runsten ja Kuparinen

Samanikäisten seipäässä Tero Kuparinen hyppäsi PM-pronssia, Hassinen oli neljäs. Kilpailun voitti Ruotsin Mikael Runsten. Veikkolan Veikkojen Jukka Malila oli toinen.

-        Tavoitteena oli Suomen kolmoisvoitto, mutta toisin kävi, Hassinen viestitti Islannista.

Runsten on syntynyt vuonna 1963, oliko edes täyttänyt 60 vuotta? Tämä on kuitenkin mahdollista PM-kisoissa, muttei EM- ja MM-kisoissa. Kuvassa Runsten on sen verran harmaa, että on jo varmasti täyttänyt 60 vuotta.

Ottelijamme Jyväskylässä.

Jyväskylän SM-halli-moniotteluissa seuramme menestyi mallikkaasti uusien urheilijoidemme voimin.

Hanna Karjalainen

SM-halli-moniotteluissa Hanna Karjalainen voitti Suomen mestaruuden 55-vuotiaiden viisiottelussa.

Kirsi sai hopea, Tessa teki PE:n, Satu Santaholma sai pronssia

Kirsi Helén oli 40-vuotiaissa toinen. Vastus oli äärettömän kova, mestaruuden voittanut JKU:n Tessa Tillgren otteli Pohjoismaiden ennätyksen.

Kari Elomäki oli 50-vuotiaissa neljäs, siinäkin sarjassa voittaja Henry Andberg otteli Suomen ennätyksen.

Onnittelut uusille seuramme SM-mitalisteille ja menestyjille!

Rosa Salonen

Nuorten SM-halleissa Oulussa lauantaina parhaasta sijoituksesta vastasi Rosa Salonen. Rosa oli 22-vuotiaiden 400 metrillä seitsemäs ja alitti ensi kerran urallaan 60 sekuntia hallissa. Aika 59,71 antaa hyviä odotuksia myös ensi kesälle.

Junnu Korvenpää hylättiin samalla matkalla ratarikon vuoksi. Hylkäys oli kyseenalainen ja Eemeli Kaartinen teki asiasta protestin, joka ei kuitenkaan mennyt läpi. Aika 51,57 olisi riittänyt neljänteen sijaan.

-        Junnu juoksi muutaman askeleen aivan viivan vieressä, mutta ei astunut sen päälle harmitteli Kaartinen.

Tero Korpi

Tero Korpi oli 17-vuotiaiden 800 metrillä 15. Kilpailun voitti Joonas Kumpulainen.

Ville Korhonen ja Tarja Suomalainen

Ville Korhonen oli samalla matkalla 19.

Niko Tilander ja Eero Wuoti jäivät saman ikäluokan 60 metrillä alkueriin. Molemmilla on sunnuntaina päälaji, Nikolla korkeus ja Eerolla 60 metrin aidat.

Sunnuntaina kilpailevat myös Joona ja Santtu Heiskanen 19-vuotiaiden 800 metrillä ja Rosa Salonen 22-vuotiaiden 200 metrillä.

Huomenna Sari Juuti tekee seurahistoriaa. Sari hiihtää SAUL:n SM-hiihdoissa 20 kilometriä 50-vuotiaissa Tampereella.

Juha Kylänpää

24.2.-26.2. Oulu, 22-, 19- ja 17-v. SM-hallikilpailut:

M22 400 m - ylipitkä rata/oversized (25.2.) 2. erä ) Junnu Korvenpää (-02) DQ

M17 60 m Alkuerät (25.2.) 2. erä 6) Eero Wuoti (-07) 8,16; 7. erä 6) Niko Tilander (-07) 8,18.

M17 800 m - ylipitkä rata/oversized (25.2.) 1. erä 2) Tero Korpi (-06) 2.10,31 PB; 2. erä 8) Ville Korhonen (-06) 2.13,40.

N22 400 m - ylipitkä rata/oversized (25.2.) 1. erä 2) Rosa Salonen (-02) 59,71 PB.

25.2. Jyväskylä, SAUL:n SM-hallimoniottelut:

M50 Viisiottelu (6,00 kg) 4) Kari Elomäki (-70) 2172 PB.

N55 Viisiottelu (3,00 kg) 1) Hanna Karjalainen (-65) 2540 PB ( ).