Lampiset heittivät seuraennätyksiä – Tour De Hammer jatkuu torstaina Vantaan Myyrmäessä

5.5.2024

Max Lampinen Kuva: Tero Lampinen

Tour De Hammerin neljän osakilpailun kiertue käynnistyi Tammelassa lauantaina. 19-vuotias Max Lampinen heitti 7,26 kilon moukaria lukemiin 71,32, joka on uusi seuraennätys. Entinenkin miesten seuraennätys 70,09 oli jo Maxilla. Tammelan kilpailu oli toinen, jossa Max käytti neljää pyörähdystä. Toisessa neljän pyörähdyksen kisassa tulos parani yli neljä metriä. Ensimmäistä kauttaan 22-vuotiaissa kilpaileva Max tiesi hyvin tuloskuntonsa. Yleisurheilu.fi sivuille antamassaan haastattelussa nuori mies oli realisti.

– Ihan hyvin se meni. Harjoitusten perusteella odotin, että jos tämä kisaa mene hyvin, tulos on 71-72 metrin välissä. Tämä oli toinen kilpailu neljällä pyörähdyksellä ja se meni huomattavasti paremmin kuin se ensimmäinen, Lampinen sanoi.

Mico Lampinen Kuva: Tero Lampinen

Mico Lampinen heitti Tammelassa 6,25 kilon moukaria 68,53 ja riensi kisan jälkeen Espoonlahden heittokisoihin, jossa lajina oli kiekko. Espoossa 1,75 kilon kiekko lensi 56,69, joka riitti voittoon kahdella sentillä ennen Vammalan Seudun Voiman Manu Kankaaniemeä. Lampisen tulos on miehen paras ulkoradoilla, mutta hallissa Mico heitti vielä kymmenen senttiä pidemmälle Kotkassa 16.maaliskuuta. Artikkelin kirjoittaja ei tätä ollut huomioinut ennätystilastoon, mutta nyt sekin on korjattu. Nykysääntöjen mukaan hallitulokset ovat tasavertaisia ulkotuloksiin. Mico heitti myös miesten kaksikiloista kiekkoa Espoossa. Siinä syntyi oma ennätys 51,63. Tässä jäi sopivasti haastetta, sillä seuraennätys ikäluokassa on Ville Tiisanojan 52,22 vuodelta 1993.

Yleisurheilu.fi haastatteluun Mico kertoi lauantain kisoista ja tavoitteestaan seuraavaa:

– Läksin 70-metristä tavoittelemaan, mutta tekniikka on vähän sekaisin, Lampinen tuumi moukarinheitosta.

– Espoonlahdessa oli kiekolle hyvä vastainen tuuli. Kaksikiloisen tulos oli onnistuneempi, kuin 1,75-kiloisella.

– Tähtään kiekossa ja moukarissa Peruun nuorten MM-kilpailuihin ja molemmissa lajeissa tähtäin on mitali, Lampinen sanoo.

Tour De Hammer jatkuu torstaina 9.toukokuuta Myyrmäessä KU-58:n järjestämänä. Kisa on Myyrmäessä, koska vain siellä saadaan heittää moukaria nurmelle pääareenalla kaupungissamme toistaiseksi. Toivottavasti mahdollisimman moni Itä-Vantaaltakin tulee kannustamaan moukarinheittäjiä Länsi-Vantaalle. Luvassa on kovia kansainvälisiä tuloksia, sillä Silja Kosonenkin on mukana. Kahden viime kauden Euroopan mestarin, Kosonen (U23) ja Lampinen (U19) kisa on Vantaalla -  kaiken lisäksi ilman pääsymaksua.

Lampisten tulokset ovat maailmanluokkaa. Kaikki edellä mainitut tulokset ovat ikäluokissaan vähintään 23:n parhaan joukossa. Kansallisesti ne ovat kaikki kauden kotimaisia kärkituloksia. Mico on toki heittänyt jo tällä kaudella aiemmin moukaria 72,20.

Nähdään Myyrmäessä helatorstaina.

 

4.5. Tammela, Tour de Hammer:

M Moukari/HT (7,26 kg) Kilpailu A 4) Max Lampinen (-04) 71,32 PB.

M19 Moukari/HT (6,00 kg) 1) Mico Lampinen (-06) 68,53.

 

4.5 Espoonlahden heittokisat

M19 kiekko (1,75 kg) 1) Mico Lampinen (-06) 56,69

M kiekko (2,0 kg) 2) Mico Lampinen (-06) 51,63.

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kommentit: yleisurheilu.fi

Kuvat: Tero Lampinen