Lampiselle SM-hopeaa kiekossa ennätyksellään – Leo Rautiainen kuudes – SM 19/22 Tampere

27.8.2023

Juho Suominen ja Max Lampinen Kuva: Tero Lampinen

Tampereen SM-kilpailuiden viimeisenä päivänä SM-hopea ja yksi pistesija. Kaikkiaan kilpailuita seuran urheilijat saavuttivat yhden SM-kullan ja hopean sekä kaksi pronssia.

Max Lampinen, Juho Suominen ja Benjamin Hombäck Kuva: Tero Lampinen

Max Lampinen heitti kakkoslajissaan kiekossa 19-vuotiaiden SM-hopeaa ennätyksellään 53,79. Vastus oli kova, Suomen mestariksi heitti kiekon U20 EM-seiska Juho Suominen Piikkiön Kehityksestä tuloksella 56,45. SM-pronssia heitti IF Åsarnan Benjamin Holmbäck. Oma ennätys SM-kilpailussa on osoitus hyvästä kunnonajoituksesta lajissa, paljon enempää ei voi vaatiakaan. Ville Tiisanojan seuraennätys 55,88 vuodelta 1992 jäi vielä voimaan.

Leo Rautiainen Kuva: Olli Leino

Kiekossa tuli myös seuran toiseksi paras tulos sunnuntaina. Leo Rautiainen oli kuudes 22-vuotiaiden kiekonheitossa. Sijoitus toi seuralle myös arvokkaan Kalevan Malja-pisteen. Suomen mestariksi heitti Pudasjärven Urheilijoiden Antti Pränni.

Anton Leppäaho heitti 19-vuotiaiden keihäässä seitsemänneksi. Saman sijan saalisti Rasmus Krogell 22-vuotiaiden kovatasoisella 5000 metrillä. Santtu Heiskanen oli 15. 19-vuotiaiden 5000 metrillä.

KU-58 on nyt Kalevan Malja-kilpailussa sijalla 12. Pisteitä on koossa 107. Sijalla kymmenen on Lempäälän Kisa Yleisurheilu 126 ja sijalla 11. Kuivasjärven Aura pistein 115. Kalevan Maljan päätöskilpailu on SM-viestit. Siellä täydellinen onnistuminen voi nostaa seuramme jopa sijalle kymmenen.