Kunniapuheenjohtaja Hannu Nurmi 75 vuotta

10.7.2021

Hannu Nurmi Kuva:Juha Kylänpää

Kenttäurheilijat-58:n kunniapuheenjohtaja Hannu Nurmi täyttää tänään 10.heinäkuuta 75 vuotta.

Seuran puheenjohtajana Hannu Nurmi toimi vuosina 1979-1988. Kenttäurheilijat-58:n ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi Nurmi kutsuttiin 11.12 1989.

Seuratyössä Nurmi on ollut aktiivinen olosuhteiden luomisessa. Urheilukenttien ja harjoituspaikkojen kunnostus ja ylläpito ovat olleet Nurmelle tärkeitä asioita. Näiden asioiden muistuttaminen maksajan ja omistajan, Vantaan kaupungin, suuntaan on edelleen tärkeää ”lobbaustyötä”.

Suurimpana saavutuksenaan KU-58:lle Nurmi pitää seuran oman toimiston, Allun Mökin, saamista seuran käyttöön. Kaupungin kanssa tuli sopia ensin paikasta ja maavuokrasta. Tämän jälkeen alkoi rakennuksen etsintä. Mökki löydettiin monien vaiheiden jälkeen pankin käsiin joutuneesta rakennuksesta Leppävirralta.

-          Seuralla oli aiemmin Tikkurilan keskustassa toimisto, mutta kyllä oikea paikka on urheilukentän vieressä. Tämä on suurin ja tärkein saavutukseni seuratyössä, Nurmi kertoi Allun Mökissä keväällä.

Allun Mökin omistaa Allan Seppälän säätiö, jonka puheenjohtajana Nurmi on toiminut koko säätiön toiminnan ajan.

Jorma Kauneela vastaanottaa seuran puheenjohtajan tehtävän Nurmelta 1988. Kuva:Kauko Rokala

Hannu Nurmi toimi Helsingin Seudun Yleisurheilu r.y:n (HelSY) ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina  1992- 1996.  HelSY r.y perustettiin SUL:n Helsingin piirin uudeksi piirijärjestöksi Suomen Valtakunnan Urheiluliiton (SVUL) lakattua toimimasta.  Muutos oli suuri, sillä järjestöstä tuli oma rekisteröity yhdistys. Helsingin Seudun Yleisurheilu toimi lajiliiton, Suomen Urheiluliitto r.y (SUL), alaisuudessa taloudellisesti itsenäisesti. Itsenäinen piiri rekisteröitiin ensimmäisenä Helsingissä.

Nurmi oli perustamassa Vantaan Seurayhtymää, jonka tarkoituksen on järjestää merkittäviä kilpailuja Vantaalla. KU-58:n, Korson Kunnon ja Vantaan Salamien muodostama seurayhtymä järjestää vuosittain Vantaan Maratonin. Seurayhtymä on järjestänyt useita SM-kilpailuja, mm. SM-ottelut 2007, SM-maantiekävelyt 2012, SM-maastot vuonna 2013 ja SM-maraton 2020.

Hannu Nurmi ja Tikkurila Juoksun kiertopalkinto, jossa on kovia nimiä. Kuva: Juha Kylänpää

Suomen Urheiluliiton liittovaltuustossa Nurmi on ollut jäsenenä 1985-1992, 1999-2002 ja 2011-2014. Liittovaltuuston varapuheenjohtajana Nurmi toimi vuodesta 1993 vuoteen 1996. Nurmi on toiminut myös SUL:n kilpailuvaliokunnassa usean vuoden ajan. Nurmi on kuulunut muihinkin valiokuntiin ja jatkaa SUL-uraansa edelleen sovittelulautakunnan varajäsenenä.

Nurmi oli vuoden 2012 EM-kilpailuissa ja vuoden 2005 MM-kilpailuissa tuomaristopäällikkönä. Samaa tehtävää hän hoiti Ruotsi-ottelussa Helsingissä useiden vuosien ajan. Nurmi oli merkittävissä rooleissa myös vuoden 1983 MM-kilpailuissa ja vuoden 1994 EM-kilpailuissa Helsingissä. Kansallisissa kilpailuissa Nurmi on toiminut kilpailun johtajana, ylituomarina ja tarvittaessa kuuluttajana ja maalikameran hoitajanakin.

Nurmi vetää edelleen Bowling-58:a, KU-58:n keilailujaostoa. Keilailun lisäksi Nurmi pitää kuntoaan yllä hiihtämällä, pyöräilemällä ja liikkumalla jalkaisin. Hän toimii edelleen KU-58:n ja Vantaan Hiihtoseuran toimitsijana.

Vantaan Hiihtoseurassa Nurmi on toiminut eri tehtävissä lähes kaikissa televisioiduissa tapahtumissa.

-          Luottomies, joka tuo mukanaan muitakin toimitsijoita ja on aina varmasti paikalla, kiittelee Vantaan Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Satu Kalajainen.

Nurmi on jo aiemmin saanut SUL:n kaikki ansiomerkit: Hopeisen, kultaisen ja kultaisen ansiomerkin ruusukkein.

Nurmelle myönnettiin keväällä Suomen Urheiluliiton 145. Lasse Virén-mitali.

Lasse Virén-mitali voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi toiminut yleisurheilun urheilullisten ja kasvatuksellisten päämäärien hyväksi. Nämä kriteerit Hannu Nurmi täyttää täydellisesti.

Hannu Nurmi viettää merkkipäiväänsä Sastamalassa, Suodenniemen mökillään. Paikka sijaitsee lähellä Nurmen syntymäpaikkaa Laviaa, joka on nykyisin Porin kaupunkia.

Nurmi kukitettiin keväällä tutussa ympäristössä Allun mökillä. Kuva:Juha Kylänpää

Hannulle onnittelut merkkipäivän johdosta ja kunnioittava kiitos jo vietetyistä vuosista!


Juha Kylänpää

Kenttäurheilijat-58

Varapuheenjohtaja