Kotkan SM-viestit 12.-13.9 – KU-58 ennakko

10.9.2020

Seura lähtee Karhulan uusittuun urheilukeskukseen seitsemällä joukkueella. Tilastojen perusteella kolmella joukkueella on hyvä mahdollisuus SM-mitaleille. SM-viesteissä juostaan ensimmäisen kerran DMR-viestit (1200 + 400 + 800 + 1600m), jotka voivat olla hyvinkin yllätyksellisiä. Toinen uutuus Kotkassa on 4x1500 metrin sekaviesti, jossa naiset ja miehet juoksevat kumpikin kaksi osuutta.

M19: 3 x 800m

Juuso Hava, Rasmus Krogell, Atte Nevala

Joukkue voitti aluemestaruuden Hyvinkäällä ilman SM-mitalisti Atte Nevalaa. KU-58:lla on myös kauden kotimainen kärkiaika hallussaan. Turun Urheiluliitto ja Lahden Ahkera ovat muut joukkueet ehdolla mitaleille. KU-58 on ennakkosuosikki Suomen mestariksi Kotkassa.

M: 4 x 400m

Leo Uusimäki, Tuomas Kaukolahti, Elias Jrad, Atte Nevala

Joukkueen ehdoton tavoite on mitali Kotkasta. Kauden tilastoissa KU-58 on kolmas Hyvinkään alueviestien pronssi juoksullaan. Vastustajista Helsingin Kisa-Veikot ei ole parasta joukkuettaan tällä kaudella ole vielä juoksuttanut. KU-58 sai viime vuonna Ylivieskan SM-viesteissä ainoan mitalinsa, pronssin, tältä matkalta ja puolustaa vähintään sitä kunniakkaasti.

P15: 4 x 800m

Santtu Heiskanen, Aapo Ikola, Tero Korpi, Joona Heiskanen

Joukkueemme juoksi Hyvinkäällä aluemestaruushopeaa. Ankkuriosuudella Joona Heiskanen saavutti HKV:tä, mutta matka loppui sillä kertaa kesken. Myös vaihdoissa oli toivomisen varaa Hyvinkäällä, ja niihinkin tuhrautui muutama turha sekunti. Tampereen Pyrintö on ennakkosuosikki tilastojen valossa mestariksi, KU-58 on tilaston neljäs. Joukkue juoksee SM-mitaleille Karhulassa.

M: 4 x 100m

Veeti Katainen, Elias Jrad, Leo Uusimäki, Tuomas Kaukolahti

Joukkue juoksee loppukilpailuun ja tavoite on alittaa 42 sekuntia. Tavoitteen täyttyminen voi tuottaa myös mitalin, pistesija ilman vaihtorikkoa on selviö.

M&N: 4 x 1500m sekaviesti

Enni Jarvala, Juuso Hava, Edith Eikkinen, Rasmus Krogell

Joukkueen realistinen tavoite on pistesija. Helsingin Kisa-Veikoilla, Lahden Ahkeralla ja Jyväskylän Kenttäurheilijoilla on laittaa uudelle viestimatkalle nopeat ja nimekkäät joukkueet. Myös Joensuun Katajalla miehet ovat valtakunnan kärkitasoa. Joukkueemme tekee joka tapauksessa seuraennätyksen ja voittamalla ennakkosuosikki HKV:n myös piiriennätyksen.

N: DMR (1200 + 400 + 800 + 1600m)

Enni Jarvala, Hilla Uusimäki, Rosa Salonen, Edith Eikkinen

Pistesija on realistinen tavoite naisillemme uudessa viestimuodossa. HKV juoksi voimassa olevan SE:n 12.00,89 Hyvinkään alueviesteissä. HKV:n lisäksi Esbo IF, JKU, Lahden Ahkera, Tampereen Pyrintö ja Turun Urheiluliitto ovat hyvillä joukkueilla uudessa viestitaistossa. Mielenkiintoinen kilpailu Kotkassa, moni juoksija joutuu juoksemaan poikkeuksellisen matkan. Seuraennätys syntyy varmasti.

M: DMR (1200 + 400 + 800 + 1600m)

Olli Harju, Ville Harju, Miikka Ojala, Antton Koivisto

Kilpailuun on ilmoittautunut 14 joukkuetta. Pistesija olisi hyvä saavutus joukkueelle. Seuraennätys syntyy varmasti uudessa kilpailumuodossa.

Kilpailut televisioidaan ja näytetään TV2:ssa  lauantaina 12.9 18:00-20:00 ja sunnuntaina 13.9 17:00-19:00