Korvelle SM-hopeaa, Krogellille ja 15-vuotiaden joukkueelle pronssia – SM-maastot Joensuu

10.5.2021

Tero Korpi, Josue Perez Rosello ja Ville Korhonen. Palintoja jakamassa Johanna Lehtinen

Viiskasille kaikkiaan kolme mitalia Joensuun SM-maastoista. 15-vuotiaat kaikkein tehokkaimpia Joensuussa. Krogellille kauden toinen SM-mitali kuukauden sisään.

Tero Korpi ja kaksi SM-mitalia

Joensuun iloisin viiskasilainen oli Tero Korpi, jolle 15-vuotiaiden 4 kilometriä Joensuun laululavan ympäristössä oli lähes nappijiuoksu. Uran kirkkain mitali, SM-hopea, tuli palkinnoksi juoksun päätteeksi. Mestariksi juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski. MiKV vei myös joukkuekilpailun.

-        Sain heti alussa hyvin rytmistä kiinni ja oli koko ajan kärkijoukoissa. Tiesin mikkeliläisten kovan kunnon. Viimeisessä ylämäessä ratkaisin hopeakamppailun edukseni, Korpi kertoi maalissa.

-        Testijuoksujen perusteella osasimme odottaa mitalia, kertoi valmentajaisä Mika Korpi.

Ville Korhonen ja Josue Perez Rosello taistelivat matkalla

Korven hyvä juoksu pohjusti viiskasille myös joukkuemitalin. Josue Perez Rosello ja Ville Korhonen huolehtivat lopuista sijapisteistä ja toi kolmikolle SM-pronssia. Erityisen iloinen ensimmäisestä SM-mitalistaan oli Ville Korhonen.

-        SM-mitali on tärkeä saavutus, tuntuu tosi hyvälle, Korhonen totesi pronssinen mitali hyppysissään.

Perez Rosellolle mitali oli jo tuttu juttu, viime vuonna tuli samasta kisasta SM-kultaa Kurikasta.

Rasmus Krogell kärjessä, keltapaita mestari Matias Mononen, mustapaita hopeamitalisti Tuure Haapanen

19-vuotiaiden kuudella kilometrillä Rasmus Krogell oli koko matkan kärkikahinoissa välillä letkaa vetäenkin. Kilpailun loppuvaiheen jyrkissä mutkissa hän putosi kolmanneksi, jonka sijan piti maaliin asti. Mestaruuden vei Lahden Ahkeran Matias Mononen ja hopealle juoksi TuUL:n Tuure Haapanen, joka pari viikkoa sitten voitti maantiemestaruuden.

-        Reitti oli sopivan haastava, kaikkeni tein, tänään se riitti pronssiin. Mitali on kuitenkin tärkeä juttu, kertoi Krogell.

Junnu Korvenpää

Junnu Korvenpää palasi jalkavaivan jälkeen kilpailuihin ja oli 14. Korvenpää joutui jättämään maantien SM-kisat jalan takia väliin.

Timi Malinen ja Eero Hosion äänekäs kannustus

Seuraan kaksi viikkoa sitten liittynyt Timi Malinen juoksi hienosti debyytissään kuudenneksi 22-vuotiaissa. Malinen juoksi tasapainoisen juoksun ollen koko matkan sijoilla 5-6. Päälajista triathlonista oli varmasti hyötyä maastojuoksussa. Mestariksi 22-vuotiaissa juoksi JKU:n Eemil Helander.

Joona (417) ja Santtu (418) Heiskanen

17-vuotiaissa Joona ja Santtu Heiskanen juoksivat sijoille 10 ja 17. Heiskaset pääsevät vielä ensi vuonna Nakkilassakin tähän sarjaan.

Marko Alasaukko-Oja

Miesten kympillä Marko Alasaukko-Oja oli 39. Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää juoksi Suomen mestariksi.

Laura Manninen ja Taru Häyrinen, Klaara Leponiemi (717) ja Nerea Abrego (706)

Laura Manninen keskeytti naisten kympillä. Mestariksi juoksi Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen

-        Kun en pehmeällä radalla saanut kunnon vauhtia päälle, näin turhaksi jatkaa. Pehmeät osuudet radassa olivat minulle hankalia, kertoi Manninen keskeytettyään ensimmäisen kahden kilometrin kierroksen jälkeen.

Manninen ei vielä tiennyt missä kilpailee seuraavan kerran.

-        En ainakaan maastojuoksussa. Käyn nyt ensin ainakin kalassa, kertoi kirkasvetisen Suonteen rannalla asuva Laura.

Näin taisi tehdä aikoinaan myös Seppo Räty. Siis SE Räty, joka heitti keihästä.

Joensuun SM-maastot olivat hyvin järjestetyt kilpailut. Ensi vuonna maastojuoksun SM-kilpailut juostaan Nakkilan kirkon vaiheilla Satakunnassa.