Kolme viiskasilaista 1500 metrillä – Kaikille ennätys! Motonet GP Lahti

15.7.2020

Atte Nevala ja Ramus Krogell

Kolme seuran edustajaa kilpaili Lahdessa samalla matkalla. Atte Nevalalle ja Rasmus Krogelille matka kuuluu päämatkoihin. Ville Lampinen taas ei moneen vuoteen ole matkaa juossut loppuun. Vauhdittajana, pacemakerina, hän on kyllä matkaan startannut useastikin.


Atte Nevala juoksi ennätyksensä 4.01,75 kisat avanneessa B-erässä

-          Hyvää vauhtia pidettiin kisassa. Ei mielestäni liian kovaa, ja sainhan lopussa hyvän kirinkin aikaan. Seitsemän sekuntia parani ennätys, kyllä se neljä minuuttia alittuu tänä kesänä. Seuraavaa kilpailua ei ole vielä lyöty lukkoon, kertoi tyytyväinen Nevala maalissa.

Rasmus Krogell juoksi myös ennätykseensä. Krogell aloitti rauhallisemmin kuin Nevala ja ehti ennätykseensä 4.11,05.

-          Minulle sopii tasaisempi vauhdinjako, ei kannata ottaa liian kovaa alkua. Tänään alku oli aavistuksen liian kova, mutta ennätys kuitenkin, seuraavat kisat ehkä Hiekkaharjun aluemestaruuskisoissa. totesi tyytyväinen Krogell maalissa.

Sekä Krogell että Nevala juoksivat ensimmäistä kertaa Motonet GP:ssä.

Ville Lampinen Lahden 1500 metrillä, vajaa sata metriä maaliin

Kolmas ennätys nähtiin 1500 metrin A-erässä illan loppupuolella, kun Ville Lampinen juoksi ensi kerran alle neljä minuuttia ajalla 3.55,18.

-          Tarkoitus oli juosta oma juoksu, ettei joudu hapoille matkalla. Viimeisen kierroksen vedin sitten kovempaa, 1500 metriä on pitkä matka. Oma ennätys on aina oma ennätys, eipä näitä PB merkintöjä viime vuosina ole tullut. Seuraavaksi kilpailen Tampereen teemakisoissa ensi viikolla, jossa pyrin juoksemaan tuplan, 400 ja 800 metriä. Lampinen kertoili maalissa.

Motonet GP:n kovimmista tuloksista vastasivat pika-aituri Annimari Korte, estejuoksija Topi Raitanen, korkeushyppääjä Ella Junnila. Toni Piispanen kelasi kaksi SE:tä ja maailman kärkitulosta. Keihäänheitossa Heidi Nokelainen heitti yli 60 metriä ja Topias Laine oli miehissä paras suomalainen. Seitsenottelija Maria Huntington hyppäsi pituutta 651.


Juha Kylänpää