Koivistolle uran ensimmäinen Suomen mestaruus, Krogell ja Shams pisteille -Nuorten SM-hallit

26.2.2021

Antton Koivisto ja SM-kultamitali

Tampereen SM-hallien ensimmäisenä päivänä seuralla oli kuusi urheilijaa kilpailemassa. Tulokset olivat hyviä, Antton Koivisto käveli kultaa, Rasmus Krogell oli viides, Samuel Shams kuudes ja Junnu Korvenpää ennätyksellään kymmenes. 17-vuotiaiden 1500 metrillä Joona Heiskanen oli 12. ja Santtu Heiskanen 14.

Koivisto käveli Suomen mestariksi

Antton Koivisto yllätti ennakkoon ja valitsi lajikseen kävelyn SM-halleissa. Aivan kylmiltään Koivisto ei lajiin lähtenyt, sillä muutamia kävelyharjoituksia oli tehty Jere Niemen ja Joni Havan kanssa. Koiviston aika uransa toisessa kävelykilpailussa oli 29.47,10. Ensimmäisen kävelykilpailunsa hän oli kävellyt vuonna 2011. Ennakkoon Koivisto arvioi ajakseen juuri puolen tunnin alituksen ja oli sanojensa mittainen mies. Palkintona lupauksesta on Suomen mestaruus 22-vuotiaiden 5000 metrin kävelyssä.

-        Sykkeiden puolesta oli mahdollisuus mennä kovempaakin. Kävelyssä tekniikka on kuitenkin haastavaa. Harjoitusten perusteella tiesin tekniikkani riittävän tuomareille, ilman huomautuksia ja varoituksia selvinnyt Koivisto kertoi.

-        Kisoissa on vielä 1500 metriä huomenna, nyt tuntuu ihan hyvältä senkin suhteen, Koivisto kertoo jatkostaan Tampereella.

-        Tuo kävely oli ihan kivaa, mutta päälajia siitä minulle tuskin tulee, Koivisto arvioi.

Rasmus Krogell Kuva: Kauko Rokala

Krogell pisteille, Korvenpää ennätykseen 3000 metrillä

Rasmus Krogell juoksi 19-vuotiaiden 3000 metrillä viidenneksi ajalla 9.03,67. Kilpailussa olivat mukana kaikki ikäluokan parhaat kestävyysjuoksijat Lempäälän Kisan Santtu Heikkisen johdolla. Ikäluokan SE:n 800 metrillä aiemmin juossut Heikkinen oli mestari ajalla 8.43,16. Krogell jäi Pajulahdessa pari viikkoa sitten juoksemastaan ennätyksestä noin viisi sekuntia. Pistesija SM-kisoissa on aina arvokas saavutus.

Junnu Korvenpää oli uransa ensimmäisessä SM-kilpailussa kymmenes kelpo ajalla 9.42,01. Korvenpää aloitti harjoittelun Pentti Leinosen valmennuksessa viime syksynä. Korvenpää juoksee vielä 800 metriä Tampereella sunnuntaina.

Samuel Shams Kuva: Juha Kylänpää

Shamisille pistesija ja henkilökohtainen halliennätys

Samuel Shams hyppäsi uuden halliennätyksensä 614, jolla irtosi SM-kisassa kuudes sija. Alun perin Shams oli tulosluettelossa seitsemäs, mutta yksi hyppääjä hänen edeltään hylättiin. Hylkäyksen syy oli korona-sääntöjen rikkominen. Kilpailijoille oli ohjeistettu, että kasvomaskia on käytettävä hyppyjen välissä. Hylätty kilpailija ei tätä useista huomautuksista huolimatta noudattanut, ja tulosluetteloon tulikin merkintä DQ. Kirjoittajan ja Shamsin valmentaja Rene Knapen mielestä toimitsijat toimivat tilanteessa oikein. Kilpailuohjeita on noudatettava. Ei sääntöjä kirjoiteta viranomaille vain paperille, vaan niitä myös noudatetaan.

Shamsin hypyt olivat lupaavia, vaikka talven harjoituksia ovat koronarajoitukset merkittävästi häirinneet. Myös askelmerkin kanssa oli ongelmia, kun hiekkalaatikkoon ei harjoituskaudella ole tarpeeksi päästy. Shamsin kuudesta hypystä puolet oli yliastuttuja.

-        Viides hyppy oli teknisesti hyvä ja pitkä, sillä olisi voinut mennä ulkoennätyskin 629. Hyppy oli kuitenkin niukasti yliastuttu, harmitteli Knape.

-        Joka tapauksessa eteenpäin on menty ja seurallekin tuli pistesija, hyvillä mielin sunnuntain kolmiloikkaan, Knape ja Shams kertoivat puhelimessa.

Heiskaset 1500 metrillä

17-vuotiaiden 1500 metrillä Joona Heiskanen oli 12. ajalla 4.30,56 ja Santtu Heiskanen 14 ajalla 4.34,48. Heiskaset juoksivat eri erissä. Valmentaja Markku Rimpiläisen tavoite ja toive kesän 2020  aikojen alituksesta ei toteutunut ensimmäisellä matkalla. Tavoitekin oli kova, hallijuoksu on haastavaa verrattuna. Kestomatkoilla haaste on hengitettävä ilma ja pikamatkoilla kaarteet.  Heiskaset juoksevat Tampereella vielä 800 metriä lauantaina.

Knapen ja Shamsin haastattelun aikana istahdin Jokelan S-Marketissa kukkamultasäkkien päälle. Miten kukkamulta liittyy tämänpäiväiseen urheiluun?

TV2:n tämänpäiväisessä Siiri ”Äitee” Rantanen- dokumentissa olympiavoittaja käski miestään ostamaan kukkamultaa kun hän palaa Cortinan olympialaisista radiohaastattelussa vuonna 1956.

Nuorten SM-hallit jatkuvat Tampereella huomenna lauantaina kello 10:30.

Nuorten SM-hallien tulospalvelu


Teksti: Juha Kylänpää