Kia Oilinki – Uusi nuorisopäällikkö

26.1.2023

Seuran uusi nuorisopäällikkö Kia Oilinki aloitti työt seuran palveluksessa 16. tammikuuta. 22-vuotias Kia on monelle seuralaiselle jo entuudestaan tuttu. Oilinki urheili vuoteen 2016 asti ja on sen jälkeen toiminut ohjaajana. Kian ei tarvinnut hypätä tuntemattomaan, sillä seuran asiat ja toimintatavat olivat jo ennestään tuttuja.

Seuran hallituksessa oli pidemmän aikaa suunniteltu toisen kokopäiväisen työntekijän palkkaamista. Loppusyksystä asiat alkoivat loksahtaa paikalleen, ja päätös rekrytoinnista varmistui. Samassa yhteydessä nuorisovalmennuspäällikkö Eemeli Kaartinen nimettiin toiminnanjohtajaksi. Eemeli olikin jo pidemmän aikaa tehnyt toiminnanjohtajan tehtäviä edellisen pestinsä ohessa.

Rekrytointiprosessissa Kian nimi nousi vahvasti esiin ja päätös oli helppo tehdä.

-        Eemeli otti yhteyttä ja homma tuntui hyvältä ja tartuin haasteeseen, juuri fysioterapeutiksi valmistunut Oilinki kertoi ennen Luolasprinttejä keskiviikkona

Luolasprinteissä Kia oli kolmantena työpäivänään monessa roolissa. Toimitsijatehtävät sujuivat mallikkaasti ja välissä ehti neuvomaan nuoriakin kilpailutilanteessa. Toimitsijatehtävistä päävastuun hoitavat jatkossakin seuran vapaaehtoiset, joita Luolasprinteissäkin oli ilahduttavan runsaslukuisesti.

Kia listaa tehtäviä, joihin hän nyt käärii hihansa.

-         Nuorten harjoitustoiminnan kehittäminen, joka jo nyt on hyvällä tasolla, mutta varmasti hiottavaa löytyy.

-        Kilpailutoimintaan innostaminen edelleen, erityisesti viesteissä on vielä potentiaalia, samoin muutamat haastavat lajit vaativat panostusta.

-        Varmistaa, että seura on varmasti Pohjola Seuracupin loppukilpailussa, mieluiten Superfinaalissa

-        Nuorisotoimintakilpailussa valtakunnallisesti nousu 20 parhaan seuran joukkoon ja pysyä vähintään piirin kolmosena

Vuonna 2022 KU-58 oli nuorisotoimintakilpailussa sijalla 21. ja Helsingin piirissä kolmas Helsingin Kisa-Veikkojen ja Espoon Tapioiden jälkeen.   

Omasta urastaan seuran toiminnassa Kia kertoo juosseensa kilpaa vuoteen 2015 asti. Lajina oli kestävyysjuoksu, jossa mieluisin matka oli 1500 metrin estejuoksu. Kia on käynyt tyypillisen viiskasilaisen ”urapolun”. Ura alkoi kuten niin monellakin Lusikkajuoksuista ja matalan kynnyksen Itä-Vantaan maastojuoksuista. Tutuksi tulivat myös Maantiejuoksucup ja cup-kisat. Piirinmestaruuskilpailuista on myös useampia HelSY:n mitaleita palkintokaapissa. Urallaan Oilinki kilpaili juoksujen lisäksi myös heitoissa, hypyissä ja moniotteluissa. SM-kilpailuissa Kia juoksi 15-vuotaiden aitajuoksuviestin jäsenenä. Uudelle nuorisopäällikölle siinä on hyvä kattaus yleisurheilun moninaisessa lajikirjossa.

Ohjaajana Kia oli aluksi liikuntaleikkikoulun apuohjaaja ja myöhemmin vastuuohjaaja. Kesäisin hän toimi leiriohjaajana. Lisäksi Kia on toiminut valmentajana monessa eri ryhmässä aina tarpeen mukaan.

-        Ohjaajana aloitin liikuntaleikkikoulusta apuohjaajana, josta nopeasti siirryinkin vastuuseen. Samaan aikaan olin myös yleisurheilukouluissa apuohjaajana, joissa niissäkin etenin jo muutamassa kuukaudessa vastuuvalmentajaksi. Lisäksi ohjauskokemusta on tosiaan leireiltä niin yleisurheiluissa, Vantaan kaupungin liikunnallisilla leireillä kuin myös 4H:n kotieläinpihan kesäleireillä. Yleisurheilua olen ohjannut siis jo liikuntaleikkikouluista (3-6v) ihan meidän 17-vuotiaisiin asti. Myös esimerkiksi päiväkodissa olen työskennellyt ja viimeisen vuoden aikana erityislasten kuntoutuksessa, Kia summaa

Kia oli haastattelussa kovin vaatimaton tuloksistaan urheilijana. Tarkistin kuitenkin Luolasprinteissä seuraennätysluetteloa, ja löysin kiinnostavia ennätyksiä. Kialla on sisäratojen seuraennätys 9-vuotiaiden 800 ja 1000 metrillä.

-        Täytyy huolehtia, että ne rikotaan mahdollisimman pian, Kia toteaa kuultuaan olevansa seuraennätyksen omistaja   

Hyvä ja kehittävä asenne on uuden nuorisopäällikkömme vahvuus.

Tervetuloa Kia kehittämään seuraa entistä paremmaksi.


Juha Kylänpää

Yhteystiedot nuorisopäällikkö Kia Oilinki
040 1281518
kia.oilinki@ku58.fi