Kevään Itä-Vantaan maastot päätökseen hellesäässä – uutta luntakin nähtiin!

16.5.2024

11-vuotiaiden palkintojenjako, Emma Sirpiniemi, Isabel Fernadez ja Mikaela Karhapää

KU-58:n ja Vantaan Hiihtoseuran järjestämät Itä-Vantaan maastot ovat matalan kynnyksen kilpailusarja, johon kaikki ovat tervetulleita. Kisoissa juoksevat niin kuntoilijat kuin huippu-urheilijatkin. Kevään kolmannessa kilpailussa sää todella helli ja iloisia ilmeitä nähtiin. Vaikka ilma oli yli hellerajan (25 astetta) koko kisojen ajan, niin ennen kisaa nähtiin lumisadetta!  Kolmannessa osakilpailussa jaettiin myös kokonaiskilpailun palkinnot. Kaikki saivat mitalin ja urheilijoille harvinaista herkkua, suklaata.

Hymy herkässä hellesäässä

Kisoissa juoksivat kaikenikäiset. Nuorimmat kilpailijat olivat kolmivuotiaita ja vanhimmat yli 70-vuotiaita. Kuten kuvasta näkyy, kisoissa oli kivaa. Itä-Vantaan maastot jatkuvat syksyllä, syys- ja lokakuussa. Seuraa ilmoittelua, syksyn päivämäärät julkistaan lähiaikoina.

Kolmivuotiaden mestarit

Yleisurheilu on tasa-arvoinen laji. Palkintopallilla kolmivuotiaiden tyttöjen ja poikien voittajat.

55-vuotiaiden viisi parasta. Vasemmalta Markku Hyvönen, Jarmo Viitanen, Peter Heikkerö, Lauri Palva ja Jukka-Pekka Hassinen.

Tytöt 13 vuotta palkinnot. Toinen Amanda Lassig KU-58/VHS, voittaja Siina Haapala KU-58 ja kolmas Oona Kuusivuori KU-58.  Vasemmalla palkintojenjakaja Seppo Räty, Vantaan Hiihtoseuran kunniapuheenjohtaja.

45-vuotiaat tuulettivat palkintopallilla, Martti Näsäkkälä ja Juha-Pekka Nurmela.

Miesten sarjan voitti kolmannessa osakilpailuissa Ville Korhonen.

Miesten palkintojenjako. Kokonaiskilpailun toinen Joona Heikkerö, voittaja Ville Korhonen, kolmas Markus Hinkkanen, neljäs Marko Savolainen sekä muut mitalistit. Kaikki vähintään kahteen osakilpailuun osallistuneet palkittiin.

Helsingin Juoksijoiden Heljä Mäkinen voitti naisten sarjan sekä kolmannen osakilpailun

Ennen kisoja jo kello 15:00 nähtiin historiallista lunta. Vantaan lumitehdas Hakunilassa tuotti ensimmäiset hiutaleensa, vaikka lämpötila oli +31 astetta. Tämä oli vain testi, kesää varten lunta ei kuitenkaan tehdä.

58:n asut ovat saaneet huomiota, eikä suotta vihreä ja keltainen näkyy. Juurihan on tilattu sandaalit kesälle, tilauksia tuli reilusti, yli kuusikymmentä – joten kaikkia saavat sandaalinsa! Myös hienoja sukkia oli nähtävillä, kuvassa J-P Hassisen sukat kisan jälkeen. Ne ovat toiseksi hienommat Raisa Huotarin raitasukkien jälkeen. Onkohan KU-58:lla sukkatilaus seuraava sandaalien jälkeen?

Salme Haapala sai parhaan mahdollisen numeron kisaan. Numerohan on tietysti 58.

Kisan jälkeen spekuloidaan. Juha-Pekka Nurmela ja Marko Savolainen pitävät palaveria.

Kilpailun jälkeen tärkeää on jälkiverryttely. KU-58:n kokeneimmat urheilijat näyttävät esimerkkiä.

Tuloset Vantaan Hiihtoseuran sivuilla

Syksyllä juostaan taas Itä-Vantaan maastot syys-lokakuussa. Tervetuloa mukaan!

10.marraskuuta samoilla reiteillä juostaan myös Pohjoismaiden mestaruusmaastot, kansainvälinen kilpailu Vantaalla.