Kenttäurheilijat-58 ehti maailman ensimmäiseksi

21.3.2023

Kenttäurheilijoiden nimiin tuli mielenkiintoinen meriitti, kun seura ehti ensimmäisenä maailmassa maksamaan World Ahtleticsin kilpailuhakemusmaksun. Maanantaina WA lähetti ensimmäisen erän laskuja alkuvuoden aikana jätetyistä kilpailuhakemuksista. Toiminnanjohtajan sähköposti kilahti sopivaan aikaan ja 25€ lähti maksuun samantien. Nopen suorituksen takana on myös järjestelmän helppokäyttöisyys. World Athleticsin toimistolta välitettiin viesti Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukalle, että Suomi ehti ensimmäiseksi tässä lajissa. 

Kun kansallinen kilpailu anotaan ja hyväksytään WA:n järjestelmään, se saa National Permit -statuksen, eli kilpailu sijoittuu WA:n rankingkategoriassa F-kategoriaan. Järjestelmä otettiin käyttöön vuoden 2023 alussa. 

Jos kilpailua ei ole anottu ja hyväksytty WA:n kalenteriin, WA ei noteeraa tuloksia rankingjärjestelmään, tilastoihin eikä ennätysluetteloihin. Tulokset eivät myöskään käy tulosrajoiksi WA:n tai Euroopan yleisurheiluliiton (EA) aikuisten, nuorten tai junioreiden arvokisoihin.

– Suomen kansallisiin tilastoihin noissa kilpailuissa tehdyt tulokset kuitenkin kirjataan normaalisti, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Kenttäurheilijoiden kilpailuista WA:n National Permit -statuksella kilpaillaan ainakin seuraavissa kilpailuissa:

Lisäksi Vantaan Maraton SM-arvonsa takia kuuluu korkeampaan WA:n B-kilpailukategoriaan. 

Lisätietoja aiheesta Suomen Urheiluliiton sivuilta.