Kenttäurheilijat-58 tänään 66 vuotta – Merkkipäivää vietetään kilpaillen ja perinteitä noudattaen

16.3.2024

KU-58 perustettiin 16.3.1958 Silkin kerhon tiloissa, jossa viime vuonna vietettiin seuran 65-vuotisjuhlaa. Viidettä vuotta seurassa on ollut perinne, jolloin muistetaan jo poisnukkuneita seuran jäseniä KU-58:n syntymäpäivänä kukin ja kynttilöin viimeisellä leposijalla. Niin tänäkin vuonna kolmelle haudalle laskettiin keltavihreät kukat seuran hallituksen edustajien toimesta. Merkkipäivänä juostaan myös seuran järjestämä perinteinen Maantiejuoksucup Sotungissa.

Vili Nyberg oli seuran perustajajäsen ja pitkäaikainen toiminnanjohtaja seuran alkutaipaleella. Nyberg oli todellinen moniosaaja, joka piti huolta niin seuran taloudesta, yhteiskuntasuhteista kuin urheilullisestakin menestyksestä. Vuonna 1975 menehtyneen Nybergin viimeinen leposija on Ruskeasannan hautausmaalla.

Allan Seppälä oli innokas ja osaava valmentaja. Toimitsijana Seppälä oli lähes kaikissa KU-58:n kilpailuissa elinaikanaan. Kuuluisia olivat myös Seppälän suklaalevyt, jotka hän ojensi jokaiselle seuran SM-mitalistille, kun he palasivat kilpailumatkoiltaan. Allan Seppälän mukaan on nimetty seuran toimisto, Allun Mökki.

Kauko Rokala oli todellinen monitoimimies. Kauko valmensi, oli toimitsijana ja oli mukana hommassa kuin hommassa.  Kauko oli innokas remonttimies ja nikkaroi seuralle kaikkea tarpeellista. Kauko järjesti useita vuosia veteraanikisoja, joista todella pidettiin. Kilpailut on nyt nimetty Kauko Rokalan Muistokilpailuiksi, jotka kisataan taas 2.kesäkuuta. Hän oli myös Lusikkajuoksujen ”isä”. Kauko menehtyi kaksi vuotta sitten maaliskuussa. Maantiejuoksucupin maaliskuun osakilpailussa oli silloin suruliputus. Kauko siunattiin samana päivänä viimeiselle matkalleen. Allan Seppälän ja Kauko Rokalan viimeinen leposija on Helsingin Pitäjän kirkolla.

Seuran syntymäpäivää vietetään perinteiden lisäksi sporttisesti. Maantiejuoksupissa on mukana seuran jäseniä useita kymmeniä niin toimitsijoina kuin kilpailijoinakin. Voimakkaimmat urheilijamme heittävät kiekonheiton talvimestaruuksista Kotkassa.  Seuran nuorimmat urheilijat kilpailevat piirinmestaruuksista Liikuntamyllyssä.

 

Juha Kylänpää