Kenttäurheilijat-58 jatkaa tähtiseurana

22.10.2021

”Onneksi olkoon! Tähtiseuranne uudelleen auditointi on hyväksytty ja seuranne on edelleen Tähtiseura!”

Viesti tuli Suomen Urheiluliitosta torstaina. Auditointi suoritettiin kuluvan viikon tiistaina.

Auditoinnin tekivät Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti ja nuorisovalmennuspäällikkö Aapo Räntilä.

Seurasta auditoijien kanssa olivat keskustelemassa nuorisovalmennuspäällikkö Eemeli Kaartinen, puheenjohtaja Heikki Mäkinen, valmentaja Tarja Suomalainen, nuori urheilija Erika Tanninen ja seurassa urheilevan nuoren äiti Heidi Wasström.

Auditointiryhmissä oli sukupuolinen tasa-arvo huomioitu täydellisesti.

KU-58:n vahvuuksina ja ylpeydenaiheinakin esiin nousivat mm: yhteisöllisyys ja ryhmähenki, jota tukee muutaman vuoden takainen seuravaateuudistus. Keltavihreät tunnetaan reiluna ja yhtenäisenä joukkona. Myös talouden kehitys, parantuneet ohjauksen ja valmennuksen käytännöt sekä urheilullinen menestys huomioitiin positiivisina seikkoina auditoinnissa.

Kehityshankkeissa ei yllätyksiä pääotsikkotasolla ole. Olosuhteissa, varainhankinnassa ja taloushallinnossa on aina auditoinneissa kehittämistä, ollaan sitten millä alalla hyvänsä.  Tärkeä kehityskohde on toimintakäsikirjan päivitys, joka toteutetaan kesäkuuhun 2022 mennessä. 

Myös arvot, missio ja visio tulee aika ajoin päivittää. Ne ovat asioita, jotka jokaisen seuran täysi-ikäisen jäsenen on syytä tietää.

-        Auditointi antoi hallitukselle hyviä kehityseväitä, joita käsittelemme harkituin askelin seuraavissa hallituksen kokouksissa, puheenjohtaja Heikki Mäkinen toteaa.

-        Kiitos vielä tiistain auditointitilaisuudesta. Keskustelu oli todella antoisa ja mukava. Toivottavasti teidän erittäin hyvä kehittämisen ja kehittymisen tahtotila jatkuu yhtä vahvana myös tulevaisuudessa. nuorisovalmennuspäällikkö Aapo Räntilä kiittelee seuraamme.

Tähtiseura-ohjelma on seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.


Juha Kylänpää