Kauko Rokalan muistokilpailut sunnuntaina

18.6.2022

Ensimmäiset Kauko Rokalan muistokilpailut kilpaillaan sunnuntaina. Kaukon menehdyttyä maaliskuussa seuran hallitus päätti nopeasti, että seuraikonia kunnioitetaan muistokilpailulla. Kaukon useita vuosia järjestämät veteraanikilpailut saivat välittömästi tämän arvon. Mukana on tällä kertaa myös yleinen sarja.

Kilpailuissa on paljon mielenkiintoisia osanottajia. Mukana on ainakin kaksi Suomea MM-kilpailuissa edustanutta urheiljaa. Naisten pituudessa Turun Weikkojen Taika Koilahti avaa kautensa. KU-58:n Anne-Mari Lehtiö on jo tällä kaudella hypännyt yli kuusi metriä.

Kuulapaikalla 20 metrin kerhon jäsen Conny Karlsson antaa rautapallolle kyytiä. Nykyisin 45-vuotiaissa kilpaileva Karlsson on mukana myös Tampereen MM-kilpailuissa. Kuulapaikalla työntää myös kevään tuore 55-vuotiaiden Euroopan mestari Mika Parkkali. Parkkali on myös pärekorinheiton ME-mies.

Kolmiloikkapaikalla on perinteisestikin tasokasta tekemistä. Tällä kertaa Masters-urheilijat pitävät siitä huolen. 80-vuotiaissa HKV:n Seija Sario hyppäsi EM-hopeaa Bragan EM-halleissa. Isnäs Startin Stig Bäcklund on lajilegenda. Hänellä on usean ikäluokan SE nimissään, muutama vuosi sitten Bäcklund valittiin vuoden veteraaniurheilijaksi Suomessa voitettuaan taas kerran kansainvälisiä titteleitä. HKV:n Anna-Liisa Salminen on tänä keväänä jo parantanut 65-vuotiaiden Pohjoismaiden ennätystä.

Sadalla metrillä HKV:n Kati Oikarinen himoitsee 60-vuotiaiden SE:tä 14,66. Puolta pidemmän matkan SE on jo Oikarisen hallussa. Miesten sarjoissa satasella on useita juoksijoita, jotka ovat myös Tampereen MM-kilpailuissa MM-mitalikandidaatteja.

Ratakierroksella Eljas Aalto ja Julius Uutela pitävät hyvää kansallista vauhtia ja kenttäennätyskin on vaarassa. Radalle palaa myös Hanna Haavikko.

Moukarinheitossa rinkiin asettuu tuore 60-vuotiaiden ME-nainen, LahtiSportin Mirja Kokko. Seurakaveri Satu Lehtonen heitti alkuviikosta 50-vuotaiden maailman kärkituloksen Leppävirralla. HKV:n Erja Rinne voitti keväällä Bragassa EM-kultaa 60-vuotiaissa.  

Masters-urheilijoiden kauden pääkilpailu Tampereen MM-kilpailut alkavat 29.kesäkuuta.

Moni on kuntonsa tähdännyt sinne, hyviä tuloksia nähdään varmasti Hiekkaharjussa.

Kilpailut alkavat aurinkoisessa Hiekkaharjussa sunnuntaina kello 12:00.

Tuloslinkki⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

Juha Kylänpää