Kalevan Kisoissa onnistunut avauspäivä Kenttäurheilijoilta, perjantaina tulessa 6 urheilijaa

2.8.2019

Ville Lampinen eteni hallitusti alkuerästään finaaliin. Kuvaaja: Olli Leino

Torstaina neljästä kilpailijastamme kolme selvisi jatkoon, tänään perjantaina kuusi kilpailee Suomen mestaruuksista sinisellä Kimpisellä.

Torstain tulokset

Naiset pituus karsinta.

Kisat alkoivat hienosti viiskasilaisilta.  Anne-Mari Lehtiö teki kilpailuiden toisen kilpailusuorituksen ja ensimmäisellä hypyllään finaaliin tuloksella 611 (+0,9) . Lehtiö oli karsinnan kakkonen Turun Weikkojen Taika Koilahden jälkeen. Lehtiö voitti A-ryhmän ja Koilahti B-ryhmän tuloksella 633. Karsintaraja oli 590, jonka rikkoi kuusi hyppääjää.

Naisten kiekon karsinta.

Johanna Lehtiö finaaliin heti ensimmäisellä heitolla tuloksella 48,69. Karsintaraja oli 48,00, jonka rikkoi yhdeksän heittäjää. Kymmenen kilpailijan finaaliin sijoituksella kymmenentä selvisi viime vuoden nelonen Krista-Uusi-Kinnala.  Hallitseva Suomenmestari Sanna Kämäräinen oli paras karsinnassa 52,47, viime vuoden Tampereen MM-kisojen hopeamitalisti Helena Leveelahti oli karsinnan kahdeksas.

Miehet 400 m alkuerät.

Elias Jrad  oli toisen alkuerän kuudes ajalla 50,40,  Kolmesta alkuerästä kaksi parasta pääsi suoraan finaaliin ja kaksi parasta aikaa. Eliaksen uran  ensimmäinen Kalevan Kisa päättyi tällä kertaa alkueriin, ensi vuonna kisataan Turussa. Oman ikäluokan SM-kisat ovat Porvoossa muutaman viikon kuluttua. Kokenut Ville Lampinen lasketteli kolmannen erän kakkoseksi ajalla 48,61. Nousukuntoinen  Lampinen matkan kolminkertaisena Suomenmestarina hallitulla alkueräjuoksulla perjantain finaaliin.

Perjantaina kuusi seuran edustajaa Kimpisellä

Iina-Kaisa Mäkelä aloittaa seitsenottelun puoli yhdeltätoista pika-aidoilla, josta jatkaa korkeuteen ja kuulaan. 200 metriä on vuorossa 18:10.

Naisten pituuden loppukilpailussa Anne-Mari Lehtiö on vuorossa 16:50, kymmenen minuuttia ennen kuin TV-lähetys alkaa. Taika Koilahti on suosikki, Lehtiöllä karsintaan ei liikoja tarvinnut puristaa, joten hyvä finaali tulossa.

Miesten 400 metriä on vuorossa 17:40. Siinä neljä pääkaupunkiseutulaista kilpailee kahta tamperelaista ja kahta pohjanmaalaista vastaan. Ville Lampisella on finalistien paras ennätys, ja alkuerissä finaaliin selvinneet eivät varmaan viimeistä napsua käyttäneet.

18:35 alkavalla naisten kympillä kokenut Laura Manninen ja ensimmäisissä Kalevalaisissaan kilpaileva Jenni Moskari mittaavat muiden kunnon 25 ratakierroksella. Anne-Mari Kiekara on mestari Lappeenrannan edellistä Kalevan Kisoista 2007 ja kotiyleisön suosikit ovat LUM:n Alisa Vainio ja Moona Korkealaakso

Naisten kiekko on 18:45, Johanna Lehtiöllä torstain karsinta oli helppo, finaaliin jäi yhden heiton ansiosta paljon voimia.

Ilta huipentuu 19:45 naisten 100 metrin aitajuoksuun 19:45, siinä ei seuramme jäseniä ole mukana. Mitaleita on kuitenkin tuohon aikaan Lappeenrannan Kalevan Kisoista seuramme urheilijoilla jo silloin.

10.30 N 7-ottelu 100 m aj                                      Iina-Kaisa Mäkelä
11.15 N 7-ottelu korkeus                                      Iina-Kaisa Mäkelä
13.20 N 7-ottelu kuula                                           Iina-Kaisa Mäkelä
16.50 N pituus loppukilpailu                                  Anne-Mari Lehtiö
17.40 M 400 m loppukilpailu                                 Ville Lampinen
18.10 N 7-ottelu 200 m                                          Iina-Kaisa Mäkelä
18.35 N 10 000 m loppukilpailu                             Laura Manninen ja Jenni Moskari