Junnu Korvenpää Suomen mestariksi – Tero Korpi kuudes – Nuorten SM-hallien ensimmäinen päivä

24.2.2023

Junnu Korvenpää

Nuorten SM-hallit alkoivat perjantaina Oulussa. Seuran kaikki viisi kilpailijaa tekivät oman ennätyksensä pitkällä halliradalla Oulu-hallissa. Mitaleiden makuun päästiin heti avauspäivänä.

Hopeamitalisti Teemu Pihlajamäki Lapuan Virkiästä ja Suomen mestari Junnu Korvenpää

Junnu Korvenpää hallitsi 22-vuotiaiden 800 metrin juoksua ja voitti selvällä erolla Suomen mestaruuden. Junnu halusi kisasta voiton lisäksi myös kunnon tuloksen ja kello pysähtyi aikaan 1.55,49. Aika on Junnun ennätys pitkällä halliradalla. 200 metrin halliradalla ennätys on 1.55,70 viime lauantailta Myllypuron SM-halleista. Ulkona Korvenpää on juossut 1,54,75 viime kesänä. Tänä vuonna 21 vuotta täyttävä Korvenpää pääsee vielä ensi vuonnakin tähän ”Junnu-sarjaan”. Suomen mestaruus on Korvenpäälle ensimmäinen henkilökohtainen SM-kulta hyvin alkaneella juoksu-urallaan. 3x800 metrillä Junnu voitti jo SM-kultaa 19-vuotiaissa Rasmus Krogellin ja Atte Nevalan kanssa Oulussa syksyllä 2021. Silloin Junnu ehti jopa vilkutella yleisöllekin, joka TV-kuvissa on painunut mieliimme. Oulu tuntuu olevan Junnulle hyvä paikka, olikohan vilkutuksia tälläkin kertaa?

Tero Korpi

Tero Korpi oli pitkän radan halliennätyksellään kuudes 17-vuotiaiden 1500 metrillä. Ville Korhonen oli ensimmäisessä erässä neljäs ja kokonaistuloksissa 13. omalla ennätyksellään 4.30,66. Kilpailun voitti Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen, joka on hallikaudella jo parantanut ikäluokan 800 metrin SE-lukemia.

Joona ja Santtu Heiskanen samassa järjestyksessä Joensuun SM-maastoissa 2021 kuin Oulun SM-halleissakin 2023

Joona ja Santtu Heiskanen tulivat 19-vuotiaiden 3000 metrillä maaliin sijoilla 11. ja 12. Molemmat juoksivat pitkän halliradan ennätyksensä 9.30,89 ja 9.31,29. Mukava veljestenvälinen kisa nähtiin lopussa kun Santtu saavutti Joonaa ja juoksi kuin hurmiossa loppusuoran. Veljekset tulivat kuitenkin maaliin aakkosjärjestyksessä. Suomen mestaruuden voitti Joensuun Katajan Jimi Alastalo.

Hieno avaus nuorten SM-halleissa!

Kilpailut jatkuvat lauantaina 10:30 alkaen ja monta keltavihreää on vielä tulessa.

24.2.-26.2. Oulu, 22-, 19- ja 17-v. SM-hallikilpailut:

M22 800 m   1) Junnu Korvenpää (-02) 1.55,49 PB.

M19 3000 m  11) Joona Heiskanen (-05) 9.30,89 PB, 12) Santtu Heiskanen (-05) 9.31,29 PB.

M17 1500 m  1. erä 4) (13) Ville Korhonen (-06) 4.30,66 PB; 2. erä 6) (6) Tero Korpi (-06) 4.21,22 PB.