Jari Sainio 60 vuotta 17.2 2021

17.2.2021

Jari Sainion kuva kuusikymppisen laajasta arkistosta

Kenttäurheilijat-58 hallituksen jäsen Jari Sainio täytti 60 vuotta 17.helmikuuta 2021. Sainion muutaman vuoden hallitustyöskentely urheiluseurassa on näyttänyt verkostojen voiman. Sainio on siviilityössä Vantaan kaupungilla ja vaikuttaa myös kunnallispolitiikassa. Nämä kaksi roolia ovat tuoneet KU-58:lle mainion kanavan vaikuttaa urheilupäätöksiin omaa lajia kehittäen. Sainion roolina on ollut usein ottaa koppia asioista kaupungin suuntaan.

-        En tiedä, mutta selvitän tuon, on Sainio useamman kerran hallituksen kokouksissa todennut.

Ja vastaukset kysymyksiin ovat myös tulleet nopeasti aina ratkaisuja hakevalta Sainiolta.

Jari Sainio Vantaan maratonilla 2020 Kuva: Kauko Rokala

Sainio on myös aktiivikuntoilija, joka on tuttu näky Vantaan hölkkäryhmissä ja hiihtoladuilla. Silloin tällöin Sainio on myös kilpailunumero rinnassa. Vantaan suurimmassa juoksutapahtumassa, Vantaan maratonilla, lokakuussa Sainio on juossut useamminkin, kuten talven suurimmassa juoksusarjassa Aktia-Maantiejuoksucupissa Hakunilassa.

Toimitsijana aina aurinkoisessa Hiekkaharjussa. Vasemmalta KU-58 kunniapuheenjohtaja Hannu Nurmi, Jari Sainio, iki-58 Harry Jääskeläinen ja ikitsemppari Eero Hosio, -kohta homma hoituu. Kuva: Kauko Rokala

Kilpailutapahtumissa Sainio ei pelkää tarttua toimitsijatehtäviinkään. Niitä tehtäviä riittää  todella monentasoisia vapaaehtoisille. Pitää aina muistaa, että ilman toimitsijoita ei myöskään kilpailla. Sainio on näissä tehtävissä myös KU-58:n sisarseuran Vantaan Hiihtoseuran vahvuudessa.

Urheilu on kantanut Jari Sainiota jo kauan

Alle kaksikymppisenä Sainio voitti useamman Suomen mestaruuden 4x800 metrin viestijuoksussa Helsingin Kisa-Veikkojen vaahteralehtipaidassa.

Vantaalaisenakaan ei menestys ole Sainiota karttanut.

Kenttäurheiljat-58 onnittelee vireää kuusikymppistä!


Juha Kylänpää

Varapuheenjohtaja, KU-58