In memoriam - Kunniajäsen Tarmo Jantunen 10.6.1931 – 11.12.2021

7.1.2022

Tarmo Jantunen oli syntynyt Karjalan Kannaksella Vuoksenrannan pitäjässä eli hän oli ”Karjalan poikii”, kuten hän usein asian ilmaisi itsestään.

Nuorena hän harrasti monipuolisesti urheilua kuten yleisurheilua, hiihtoa ja pesäpalloa, joten urheilu oli nuoruudesta alkaen tärkeässä roolissa hänen elämässään.

Monien vaiheiden jälkeen Tarmo muutti perheensä kanssa vuonna 1964 Tikkurilaan, toimien useita vuosia Vantaalla ja Helsingissä pankinjohtajana. Työelämästä hän jäi eläkkeelle 1988 – 1989 vuodenvaihteessa. Sen jälkeen Tarmo toimi mm. Karjalan Liitossa isännöitsijänä. Näin Ylläsjärven Tunturimajan ja Tunturihotellin talkoot tulivat hänelle tutuiksi 1990-luvulla.

Kenttäurheilijat-58:n toimintaan Tarmo Jantunen tuli heti muutettuaan Tikkurilaan. Johtokunnan jäsenenä, varapuheenjohtajana sekä seuran taloudesta vastaavana hän toimi useita vuosia aikavälillä 1966 – 1992.

Kenttäurheilijat-58:n puheenjohtajana Tarmo toimi vuonna 1972.

Seuran tilintarkastajana Jantunen oli vuosina 2006 – 2019.

Kenttäurheilijat-58:n Kunniajäseneksi numero neljä Tarmo Jantunen nimettiin 29.2.1988.

Suomen Urheiluliiton Kultainen Ansiolevyke hänelle myönnettiin vuonna 1983.

Kenttäurheilijat-58:n, Vantaan Seurayhtymän sekä koko pääkaupunkiseudun yleisurheilun kilpailutoiminnan järjestelyihin Tarmo osallistui aktiivisesti niin Vantaalla kuin Helsingissä pidetyissä kisoissa – usein kisojen talousvastaavana.

Todennäköisesti toimitsijapuolen kohokohta hänellä oli 13.8.1983 Helsingissä Yleisurheilun ensimmäisissä Maailmanmestaruuskilpailuissa.  Tarmo Jantunen oli yksi naisten keihäänheiton johtajista yhdessä Seppo Koskisen ja Pauli Vesterisen kanssa, kun Tiina Lillak voitti Suomelle ensimmäisen Maailmanmestaruuden kyseisessä kilpailussa.

Urheilukuvioiden lisäksi Tarmon harrastuksiin kuului mm. toiminta Tikkurilan Lions Klubissa ja Tikkurilan Reserviupseerikerhossa.

Avioliitto Raijan kanssa alkoi vuonna 1959 ja perheeseen kuuluu kaksi tyttöä ja poika.  Lastenlapsia on kahdeksan sekä runsaasti neljättäkin sukupolvea. Kesäisin on riittänyt tekemistä ja vauhtia Hausjärven vapaa-ajan asunnolla.

Jantusen koko perhe kuuluu aktiivisiin liikkujiin – hiihtoretket Lapin tuntureilla ja Sulkavan soudut olivat usein ohjelmassa. Matkailu ja talkoot entisellä kotiseudulla Karjalassa mm. Antrean ja Vuoksenrannan pyhillä paikoilla ovat tulleet vuosien mittaan enemmän kuin tutuiksi.

Jantunen seurasi suurella mielenkiinnolla KU-58:n toimintaa elämänsä loppuun asti.

Tarmo Jantunen siunattiin haudan lepoon 7.tammikuuta 2022.


Teksti: Hannu Nurmi

KU-58:n ensimmäinen Kunniapuheenjohtaja

 

Kuvat: Kauko Rokala

KU-58 kunniajäsen