Kuortane SM sunnuntaina – Lampiselle SM-hopeaa kuulassa- Simoselle SM-pronssia kolmiloikassa

13.8.2023

Lampinen, Kangasniemi ja Kankaanniemi kuulan palkintojenjaossa Kuva: Tero Lampinen

Kuortaneen SM-kilpailut päättyivät seuran urheilijoilta kahteen mitaliin. Mico Lampinen työnsi kuulassa hopeaa ja Emma Simonen hyppäsi kolmiloikassa SM-pronssia. Seuralle tuli kaksi mitalia sunnuntaina kuten perjantainakin, lauantaina mitaleita tuli kolme. Seitsemän urheilijaa- seitsemän mitalia – piiiriennätys ja useampi seuraennätys – 36 Kalevan Malja-pistettä - siinä Viiskasin saldo Kuortaneelta.

Mico Lampinen Kuva:Tero Lampinen

Lampiselle kolmas mitali, SM-hopeaa kuulantyönnöstä

Mico Lampinen päätti Kuortaneen urakkansa sunnuntaina kuulantyöntöön. Tuloksena oli SM-hopea ja uusi oma ennätys 16,78. Entinen ennätys 15,66 parani metrin ja 12 senttiä. Suomen mestariksi työnsi Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi. Mico sai kaikista kolmesta lajista SM-mitalin ja teki myös kaikissa lajeissa ennätyksensä.

Emma Simonen Kuva: Eemeli Kaartinen

Emma Simoselle SM-pronssia

Emma Simonen hyppäsi 16-vuotiaiden kolmiloikassa SM-pronssia tuloksella 11,52. Tulos on uusi seuraennätys, entinen oli Pia Haarman 11,46 vuodelta 2007. Emma hyppäsi ensimmäisellään 11,21 ja oli kolmantena heti kisan alusta. Viidennellä kierroksella HKV:n Minni Ruska hyppäsi 11,43 ja nousi hetken kolmanneksi ohi Simosen. Emma kuitenkin vastasi samalla hyppykierroksella seuraennätyksellä 11,50 ja paransi vielä 11,52:een viimeisellään. Suomen mestariksi hyppäsi kuten viime vuonnakin Nurmijärvellä Espoon Tapioiden Mia Flink.

Eero Wuoti ja Vili Hahto Kuva: Eemeli Kaartinen

Eero Wuoti juoksi viidenneksi seuraennätyksellä

SM-kilpailuiden toiseksi viimeinen startti oli 16-vuotisten 400 metrin aidat. Eero Wuoti oli hienosti viides uudella ennätyksellään 60,12. Samalla parani 16-vuotisten seuraennätys sekunnin ja 51 sadasosaa. Eerolla oli pitkä ohjelma Kuortaneella. Ensimmäinen startti oli 400 metrin alkuerä perjantaina kello 13:00 ja toinen kisojen toiseksi viimeinen startti sunnuntaina kello 16:15. Molemmilla matkoilla Eerolle uusi ennätys.

Korpi vetää, Korhonen viidentenä Kuva: Marjo Suomalainen

Tero Korpi seitsemäs ja Ville Korhonen kahdeksas 1500 metrillä

Tero Korpi oli seitsemäs 17-vuotisten 1500 metrillä.  Aika 4.16,68 on aivan Teron ennätyksen 4.16,47 pinnassa. Ville Korhonen oli kahdeksas ajalla 4.22,75, Villen ennätys  on 4,22,10. Molemmat juoksivat siis ennätyksensä pintaan. Suomenmestariksi juoksi Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen.

Niko Tilander hyppäsi sijalle 11 kolmiloikassa

Niko Tilander oli 16-vuotisten kolmiloikassa 11. tuloksella 11,50. Tilanderin ennätys on 11,69.  Suomen mestariksi loikki Otso Nyyssönen Joensuun Katajasta.