Eero Hosiolle Lasse Viren-mitali

9.5.2022

Eero Hosio Lusikkajuoksussa äitienpäivänä. Vasemmalta Tuomas Kaukolahti, Kari Kiltilä, Eero, Ismo Uusimäki ja Kari Brisk

Ensi viikonloppuna 80 vuotta täyttävälle Eero Hosiolle ojennettiin Suomen Urheiluliiton ”Lasse Viren”- mitali. Kunnianosoitus on SUL:n arvoasteikossa korkeimpien huomionosoitusten joukossa. Hosio on aiemmin jo saanut kaikki SUL:n ansiolevykkeet ja kunniamerkit.

Puheenjohtaja Heikki Mäkinen ojensi mitalin työn tuoksinassa Eero Hosiolle

Seuran palkitsemiskäytännön mukaisesti Hosio yllätettiin. Perinteisessä Lusikkajuoksussa Eero hääri kellomiehenä, kun mitalinojentajana toiminut Heikki Mäkinen tuli paikalle.

 

Varsinainen syntymäpäivä Eero Hosiolla on ensi lauantaina 14.5.2022. Silloin juostaan ”Eero Hosion juhlajuoksu” hiihtomaastossa Vantaan Hakunilassa kello 11:00 alkaen. Kilpailuun voi vielä ilmoittautua oheisesta linkistä. Ilmoittautuminen on mahdollista myös paikan päällä.

Jos haluaa muistaa Eeroa ja hänen edustamiaan urheiluseuroja KU-58:a ja Vantaan Hiihtoseuraa, voi tapahtumaan ilmoittautua. Tuotto ohjataan lyhentämättömänä seurojen nuorisotyöhön Pakko ei ole juosta, vaikka Eero Hosio on Suomen tunnetuin ja  kovaäänisin kannustaja juoksu- ja hiihtokilpailussa.

Ottaakohan Eero kannustuskellon mukaan ensi lauantaina?

 

Onnittelut Eero Hosiolle tuplasti!

 

Juha Kylänpää