Eero Hosio 80 vuotta – syntymäpäivät juosten

14.5.2022

Eero Hosio täytti 80 vuotta lauantaina 14.toukokuuta. Jo kauan sitten oli päätetty, että synttäreitä vietetään juosten raskaassa maastossa juuri syntymäpäivänä. Kuvassa Eero on jo saanut kilpailun muistomitalin ja asiaankuuluvan kilpailunumeron.

Hosio tunnetaan luotettavana talkoomiehenä. Syntymäpäivänäänkin Eero oli ensimmäisten joukossa talkoissa.

Virallisen ohjelman alussa Ari Hosio, Jussi Miilunpalo ja Arto Hosio lauloivat ”Finlandian”. Vielä ennen starttia laulettiin yhteislauluna syntymäpäiväonnittelut Eerolle.

Onnittelijoita oli paikalla runsaasti. Eeron seuroista KU-58 oli jo edellisenä viikonloppuna palkinnut Hosion SUL:n ”Lasse Viren”- mitalilla Lusikkajuoksun yhteydessä. Huomionosoitus on SUL:n kategoriassa  korkeimpia huomionosoituksia. Jatkossa KU-58 palkitsee lupaavia urheilijoitaan ”Eero Hosio”-mitalilla. Mitalin saamisen kriteerinä on Eeron ennätysten tai saavutusten rikkominen. 5000 metriä aikaan 14.49 on kova aika vielä tänä päivänäkin. Naisurheilijoille tehdään omat rajat.

Vantaan Hiihtoseuran kunniapuheenjohtaja Seppo Räty kiitti menneistä vuosista ja toivoi terveyttä vielä monta vuotta. VHS:ssa toimii eläkeläisten kerho, joka on saanut huomiota lehdistössäkin. Eikä vähiten Eeron vuoksi. Luotettavampaa talkoomiestä ei ole.

Kannustajana Eero on vertaansa vailla. Moni lähettikin tervehdyksen kaikkien aikojen kannustajalle, näiden joukossa maailmanmestarit Matti Heikkinen ja Harri Kirvesniemi. Myös sinivalkoinen radioääni Jarmo Lehtinen muisti Eeroa. Miehet olivat joskus taistelleet joukkuepaikasta Lidingöloppetissa.

Vantaan Maratonin palautteissa on vuodesta toiseen ylistäviä lauseita Eeron kannustuksesta reitillä.

Myös valmentajana Eeron saavutukset ovat huomattavia. Juoksussa heräsi henkiin ”Ryökäle Team”, joka koostuu Eeron valmennettavista. Kuvassa Sari Lintuvuori, Paula Pfosser, Eero ja Arto Laukka. He eivät olleet ainoat Ryökäle-Teamin jäsenet paikalla, nähtiinpä kisapaikalla alkuperäinen asukin, harmaa college NMT-GSM-mainoksella.  

Jokaisessa kilpailussa on myös sponsori. Tällä kertaa sponsorina toimi J-P Paloturvallisuus Oy. Yhtiön omistaja Jukka-Pekka Hassinen juoksi nautiskellen kympin.

Suuri kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille. Juoksuun olisi mahtunut enemmänkin osanottajia.

Ja vielä kerran Eerolle 80 kertaa onnea syntymäpäivänäsi!

 

Juha Kylänpää