Ahkeran kevätheitot Nastolassa- Mico Lampiselle MM-raja moukarissa ja oma ennätys kahden kilon kiekolla

18.5.2024

Mico Lampinen kilpaili Nastolan Rakokivessä molemmissa päälajeissaan. 19-vuotiaiden moukarissa tulos 71,64 on reilusti yli U20 MM-rajan. Lampinen on rajan jo rikkonut aiemminkin, mutta nyt tulos tuli WA:n luokittelemassa kisassa. Lampisella on nyt raja sekä kiekossa että moukarissa elokuun MM-kisoihin Perun Limaan.

Kiekossa Lampinen tarttui miesten kahden kilon välineeseen ja tuloksena oli uusi oma ennätys 53,69. Tulos  nostaa Micoa mukavasti Kalevan Kisa-rankingissa. Vaasassa kesäkuun lopussa näillä tuloksilla ollaan kirkkaasti loppukilpailussa. Suomen tämän vuoden kausitilastossa Mico on tällä hetkellä kolmas miesten sarjassa. Franz Krüger ei ole vielä kauttaan avannut, mutta heittää varmasti kotikisoissaan Vaasassa.

KU-58:n taso lajissa on ollut kova. Ihan seuraennätystä ikäluokassa ei vielä tullut. Ville Tiisanoja on 19-vuotiaana heittänyt 54,10 vuonna 1994. Piiriennätys on HKV:n Mika Muukan 54,58 vuodelta 1985. Ilman seuraennätystä ei Mico tälläkään kertaa jäänyt, miesten kiekko kaarsi pidemmälle kuin Tiisanojalla 18-vuotiaana.

 

Kaikki tulokset

 

 

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Tero Lampinen