Urheilijaesittely – Wilma Simonen

24.9.2021

Wilma Simonen Kuva: Juha Kylänpää

Wilma Simonen on urheillut seurassa 10-vuotiaasta. Simonen on kilpaillut pikajuoksussa, hypyissä ja heitoissa. Viime vuonna lajiksi valikoitui moukarinheitto.

-        Eemeli ehdotti kokeilemaan lajia ja se kolahti heti. Nyt on vielä kiva, että Erikan kanssa on sopivaa kisailua seuran sisällä lajissa, Simonen kertoo.

Simosta valmentaa Anssi Hirvikoski heittotekniikassa ja Eemeli Kaartinen fysiikkavalmennuksessa. Valmennuskaksikko on sama kuin Wilman kilpakumppanilla Erika Tannisella. Viime kesän aikana 17-vuotiaiden seuraennätys moukarissa parani useamman kerran. Tanninen paransi sitä neljä kertaa ja Simonen kerran. Seuraennätys on tällä hetkellä Tannisella.

-        Ensi kesän tavoitteeni on olla 17-vuotiaiassa kahdeksan parhaan joukossa ja ylittää 50 metriä kolmikiloisella, Simonen valottaa ensi kesää.

Tasaisella vauhdilla näin käykin, vuonna 2020 Simonen oli SM-kilpailuissa Naantalissa 18. ja tänä kesänä Hyvinkäällä 10. Jutun kirjoittaja oli molemmissa kilpailussa kuuluttajana, ja niin ensi kesänäkin Lempäälässä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailussa. Myös tulostavoite yli 50 metrin kaaresta on täysin realistinen huomioiden kahden edellisen vuoden tulokset ja kehityksen.

Wilma Simosella ja Erika Tannisella on innostava keskinäinen kilpailu haastavassa lajissa. Elokuussa molemmat heittivät ennätyksensä Hyvinkään SM-kisoissa. Kuva: Eemeli Kaartinen

Kauden viimeisessä kilpailussa Simonen heitti ensi kerran kilpaa painoa. Simonen ei tyytynyt ikäluokkansa 7,26 kilon välineeseen, vaan tarttui rohkeasti aikuisten 9,07 kilon lyhytvartiseen moukariin. Tuloksena oli uusi seura- ja kenttäennätys 10,86, jopa naisten sarjassa. Kilpakaveri Erika heitti 17-vuotiaiden välinettä ikäluokan seura- ja kenttäennätykseen. Siitä on aikaa kisailla vielä ensi kesä.

-        Tänä kesänä kilpailemiselle ja harjoittelulle haasteita toi kesätyö, olin aika paljon vuorotöissä Folkhälsanin vanhustentalossa Tikkurilassa. Pidän kovasti työskentelystä vanhusten parissa, Simonen kertoo.

Simonen opiskelee parhaillaan kaksoistutkintoa. Prakticumissa Helsingin Arabianrannassa hän opiskelee lähihoitajaksi ja lukio-opintoja Töölön lukiossa. Lisäksi Simonen käy viikonloppuisin töissä Folkhälsanissa. Työskentely ruotsinkielisessä vanhustentalossa on helppoa Suomen-ruotsalaiselle Simoselle, jolla molemmat kotimaiset kielet sujuvat yhtä hyvin.

-        Olen myös toiminut apuohjaajana seuran harjoituksissa tiistaisin 7-9-vuotiaiden ryhmässä ja ”Sporttia kaikille”-ryhmässä torstaisin. Tarvittaessa olen paikannut vuoroja, kun on pyydetty.

Simonen on kilpaillut myös jalkapallossa, tanssissa ja voimistelussa. Monipuolisuus on hyväksi kaikissa yleisurheilulajeissa, myös haastavassa moukarinheitossa.

“Släggkastning är roligt och interssant hobby.”


Wilma Simonen  syntynyt vuonna 2005:

Ennätykset:

  • Moukari (3,0 kg)                        47,31                 2021
  • Painonheitto (9,07 kg)           10,86                 2021

Saavutukset:

Moukarinheitto:

  • SM 15                18.                     2020
  • SM 16                10.                     2021


Juha Kylänpää