Tuloskatsaus: SM-viestit

10.9.2018

Miesten 4x400 metrin joukkue; Tuomas Hyytiäinen, Eemeli Kaartinen, Elias Jrad ja Leo Uusimäki.
Miesten 4x400 metrin joukkue; Tuomas Hyytiäinen, Eemeli Kaartinen, Elias Jrad ja Leo Uusimäki.

Viikonloppuna kilpailtiin SM-viestit Mikkelissä. Kilpailu tuotti useita pistesijoja mutta mitalitili jäi avaamatta.

Mikkelissä kilpailtiin viikonloppuna SM-viestit. Kenttäurheilijoita edusti lopulta kuusi joukkuetta. Muutamia ilmoitettuja joukkueita joutui jäämään pois sairastumisaallon takia. Kuuden joukkueen saldona oli viisi pistesijaa ja yksi hylkäys.

Seuran parhaasta sijoituksesta vastasi M17 3x800 metrin joukkue neljänellä sijallaan. Atte Nevala nosti ankkuriosuudellaan joukkuetta kohti mitaleja mutta Toholammin Urheilijoiden kääntämiseen pronssisijalta matka ei enää riittänyt. Joukkue juoksi kokoonpanolla Rasmus Krogell, Olli Harju ja Atte Nevala.

Viikonlopun ehkä sykähdyttävin suoritus oli pikaviestimiesten selviytyminen loppukilpailuun uudella seuranennätyksellä 42,56. Loppukilpailussa sijoitus oli seitsemäs ajalla 42,69. Joukkue juoksi kokoonpanossa Kopi Raknan, Elias Jrad, Tuomas Hyytiäinen ja Leo Uusimäki. 

Myös miesten 4x400 metrin joukkue onnistui erinomaisesti. Joukkue paransi samalla kokoonpanolla aluemestaruusmestaruusviesteissä juoksemaansa aikaa lähes kuusi sekuntia. Loppuaika 3.20,93 riitti videnteen sijaan. Uusi taktiikka ja tiukempi kilpailutilanne puristi miehistä parhaan irti. Viides sija oli parasta mitä pitkästä viestistä oli otettavissa, kun kilpailun kärkinelikko ratkoi mitalit kolme sekuntia edellä. Joukkueen kokoonpano oli Leo Uusimäki, Elias Jrad, Eemeli Kaartinen ja Tuomas Hyytiäinen. 

N19-sarjan 3x800 metrin joukkue toi kuudennen sijan kokoonpanolla Edith Eikkinen, Rosa Salonen ja Essi Heiskanen ajalla 7.12,65. Myös miesten 4x1500 metrin joukkue ehti kahdeksantena pisteille joukkueella Atte Nevala, Olli Harju, Rasmus Krogell ja Samuel Korhonen. Naisten 4x400 metrin joukkue taisteli B-erän kärkijoukoissa mutta tuli lopulta hylätyksi ratarikon takia.

SM-viestit kilpailitiin ensikertaa syyskuun alussa huipentaen Kalevan Malja -kilpailun. Kokemukset uudesta ajankohdasta olivat pääsääntöisesti myönteisiä. Tietysti Kenttäurheilijoihin ajankohta vaikutti siten, että USA:n yliopistoissa opiskelevat urheilijat olivat jo siirtynyneet valtameren taakse. Mitä ei juurikaan heinäkuussa nähdä, nyt monia kotimaisia huippuja kilpaili itselleen vieraammilla matkoilla, kuten pika-aiturit Noora-Lotta Neziri ja Reetta Hurske sekä sprintteri Samuel Purola pitkissä viesteissä.

Kenttäurheilijoiden kilpailleet joukkueet onnistuivat hyvin, mikä osoitti urheilijoiden matkavalintojen olleen oikeaan osuneita. Valitettavasti samalla sairastumiset pudottivat joukkueita pois kestävyyspuolelta, jossa ainakin kävelyviestissä olisi ollut vahvoja mitaliodotuksia. Vaikka tämä vuosi jäi mitalittomaksi, vahvat pistesijat taustalla antavat olettaa että mitalittomuus ei jää pysyväksi asiantilaksi, etenkin kun seuralle jäi myös reserviin vahvoja juoksijoita ja monella urheilijalla on vielä hyviä kehitysvuosia edessään. 

Kilpailun tulokset

Kilpailu YLE Areenassa