Kalevan Kisat: Tuloskatsaus perjantai

20.7.2018

Urheilija ja valmentaja neuvonpidossa kilpailun aikana.
Urheilija ja valmentaja neuvonpidossa kilpailun aikana.

Laura Manniselle hopeaa, Lampinen ja Lehtiö neljänsiksi.

Kenttäurheilijoiden perjantai-illan avasi Laura Manninen SM-hopean arvoisesti. Alisa Vainio vei selvän voiton naisten 10000 metrillä mutta Laura Manninen onnistui pitämään kaikki muut nuoremmat haastajansa takanaan. Manninen sieti kuuman kosteita olosuhteita hyvin ja juoksi kymppitonnin ajassa 35.10,86, lähes minuutin pronssimitalisti Katarina Skräddarin edellä.

Ville Lampisesta ei leivottu tuplamestaria tänä vuonna, sillä 400 metrin voiton vei Markus Teijula ajalla 47,77. Vaikka mestaruutta eikä mitalia tänä vuonna irronnut, Lampinen näytti jälleen kilpailijan kykynsä parantamalla kauden parastaan Kalevan Kisoissa yli sekunnilla. Aika 48,31 toi Lampiselle neljännen sijan. Tyypilliseen tapaansa Lampinen teki vahvaa nousua loppusuoralla, mutta hänen kannaltaan matka loppui kuitenkin kesken ja pronssi jäi kuuden sadasosan päähän Erik Backin haltuun. Neljäs sija ei luonnollisestikaan tyydyttänyt juoksijaa. Valmentaja Pekka Kelonurmi tiesi, että hänen suojattinsa lähti juoksemaan vain mestaruudesta ja neljäs sija oli erityisen katkera pala.

Päivän toinen nelossija tuli Anne-Mari Lehtiölle naisten pituudesta. Lehtiön tulos oli 6,08 kun mitaleille vaadittiin 6,11. Kilpailun voitti ehkä hieman yllättäenkin Esbo IF:n Kira Kytölä ennätyksellään 6,42. Lehtiö varmisti kaikki kuusi hyppyä toisen kierroksen tuloksellaan 5,88. Kuuluttaja innostui hehkuttamaan Lehtiön neljännen kierroksen yliastuttua hurjan pitkänä. Viidennellään Lehtiö ponnisti parhaansa ja mitalikamppailuun mukaan mutta tuli kuitenkin Taika Koilahden ohittamaksi viimeisellä kierroksella.

Pettymys paistoi kisan jälkeen urheilijan ja valmentaja Pekka Kelonurmen kasvoilta. Odotuksissa olivat kauden parhaimmat hypyt, jota ei kuitenkaan tänään saatu. Hypyistä puuttui ehkä paras imu lankulle tulossa ja alastulossa oli ongelmia, alastulojäljen näyttäessä turhaan telemark-tyyliltä. Lehtiö hyppäsi tulevalla kotikentällään, sillä urheilija on aloittamassa syksyllä opinnot Jyväskylän liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Iina-Kaisa Mäkelän seitsenottelu-urakka päättyi 11. sijaan. Ottelu oli kauden neljästä ottelusta kolmanneksi paras. Viisituhatta pistettä rikkoutui jälleen, mutta ennätys jäi kuitenkin reilun sadan pisteen päähän. Tasapaksusta ottelusarjasta vain keihään saattoi laskea varsinaisten onnistumisten joukkoon. Vaikka valmentaja Pekka Kelonurmella oli pettymys, että toivottua tulospiikkiä ei nähty, muistutti hän kuitenkin, että nuorelle ottelijalle pitää olla armollinen. Lopultakin Mäkelän Kalevan Kisa debyytti oli onnistuneempi kuin hänellä itsellä aikanaan tai apuvalmentaja Salla Rinteellä. Seitsenottelu oli kovatasoisin kilpailu Suomessa vuosiin, jossa voiton vei Maria Huntington pistein 5858.

Miestensä kuulan finaalissa Ville Välimaa ei onnistunut toistamaan karsinnan onnistumistaan. Finaalissa Välimaa sijoittui yhdeksänneksi tuloksella 15,22.

Tulokset