Iina-Kaisa Mäkelä ottelee Sveitsissä

20.5.2018

Iina veryttelemässä kilpailua edeltävänä päivänä. Kuva: Matti Vesterinen
Iina veryttelemässä kilpailua edeltävänä päivänä. Kuva: Matti Vesterinen

Iina-Kaisa Mäkelä ottelee Sveitsissä ennätystahdissaan.

Iina-Kaisa Mäkelä avaa ottelukautensa tänä viikonloppuna Sveitsin Landquartissa kansainvälisessä ottelukilpailussa. Ensimmäisen ottelupäivän jälkeen Mäkelä on kuudentena ja noin 60 pistettä edellä ennätyssarjaansa. Ensimmäisen päivän lajeista erityisesti 100 metrin aidat olivat onnistunut suoritus. Aidoissa Mäkelä alitti ennätyksensä noin kuudella kymmenyksellä ajalla 15.12, mutta aika kirjattiin myötätuulitulokseksi. Otteluissa yksittäisen lajin myötätuulitulos ei vielä kaada koko sarjan ennätyskelpoisuutta, vaan otteluissa huomioidaan kaikkien tuulimitattavien lajien lukemien keskiarvo.

Ruotsin Bianca Salming johtaa kilpailua ja Suomen toinen edustaja Jessica Rautelin on neljäntenä. Onnistunut toinen ottelupäivä voi viedä Mäkelän ensimmäistä kertaa yli 5000 pisteen naisten välineillä. Jopa 5100 pistettä on mahdollinen, mikäli Mäkelä pystyisi suoriutumaan kolmesta viimeisestä lajista ennätystasollaan.

5100 pistettä on kisajärjestäjän MM-raja juniorien MM-kilpailuihin Tampereelle. MM-kilpailut ovat Mäkelän mielessä mutta ensimmäiseen otteluun ei ole vielä ladattu tiukkoja tavoitteita MM-rajan rikkomisesta. Iina-Kaisa Mäkelän valmentaja Pekka Kelonurmi kertoo, että kauden ensimmäisestä ottelusta haetaan ensisijaisesti ehjää sarjaa ja kisatuntumaa. MM-rajan kimppuun ehtii hyökätä vielä Sveitsin kilpailun jälkeen kerran tai kaksikin. Kilpailu päättyy sunnuntai-iltana.

Ensimmäisen päivän tulokset