Vauhdikasta menoa Kenttäurheilijoiden 60-vuotisjuhlissa

19.3.2018

Harri Mannermaalle myönnettiin seuran kunniapuheenjohtajan arvo sekä Suomen Urheiluliiton kultainen ansiomerkki.
Harri Mannermaalle myönnettiin seuran kunniapuheenjohtajan arvo sekä Suomen Urheiluliiton kultainen ansiomerkki.

60-vuotiasta seuraa juhlittiin taianomaisissa merkeissä Noora Karman juontamana.

KU juhli 60-vuotissynttäreitään Seurantalo Puistokulmassa perjantaina 16.3., joka on sama päivä, jolloin seura perustettiin vuonna 1958.

Illan juonsi mentalisti Noora Karma, joka aloitti osuutensa numeroleikillä. Kolme valittua avustajaa sai kirjoittaa paperille minkä tahansa nelinumeroisen luvun, ja niiden loppusummaksi tuli kuin ihmeen kaupalla luku 16318 - juhlapäivä!


- Minulla on jotenkin huijattu olo, miten ihmeessä Noora teki sen", ihmetteli leikissä mukana ollut johtokunnan jäsen Sari Lassila.

Juhlan alussa kuulimme Ari Hosion laulamana kauniit kappaleet Heijastus sekä Kulkuri ja joutsen, minkä jälkeen oli ensimmäisen tervehdyspuheen aika. Sen esitti Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti, joka totesi puheessaan, että "Kenttäurheilijoilla menee nyt lujaa". Olimme etukäteen saaneet vihiä, että eilinen oli myös Veli-Matin syntymäpäivä. Niinpä kajautimme porukalla puheen jälkeen "paljon onnea" -laulun päivänsankarille. 

Ruokailun jälkeen kuulimme vielä kaksi tervehdyspuhetta, joista toisen esitti opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto ja toisen seurapalvelujohtaja Harri Aalto Suomen Urheiluliitosta. Molemmat kiittelivät puheissaan Kenttäurheilijoiden aktiivista toimimista yleiurheilun saralla, 

Sitten oli palkitsemisten vuoro. Kunniajäsenyyden nrot 15 ja 16 myönnettiin seuran pitkäaikaisille vapaaehtoisille tyomyyrille Jorma Puustellille ja Timo Salolle. Seuraa 16 vuotta luotsannut ja vuoden vaihteessa puheenjohtajuudesta luopunut Harri Mannermaa sai kunniapuheenjohtajan arvon, joten nyt KU:ssa on kaksi kunniapuheenjohtajajaa, Hannu Nurmi ja Harri Mannermaa. Harri sai lisäksi SUL:n kultaisen ansiomerkin mittavasta työstään Kenttäurheilijoiden hyväksi. Onnittelut kaikille palkituille!

KU on tehnyt juhlavuonna Juhlajulkaisun, joka ilmestyi juhlapäivänä. Lehden tekemisestä kertoi taitossa mukana ollut maratoonari Nina Poppius, joka totesi projektin olleen mieleniintoinen ja kiitti, kun sai miehensä kanssa olla mukana siinä. Ninan puheen jälkeen Juhlajulkaisu jaettiin kaikille vieraille. 

Ja sitten alkoi maaginen osuus, kun estradin valloitti Noora Karma! Lämmittelytehtävänä nuorisopäällikkömme Eemeli Kaartinen joutui valheenpaljastuskokeeseen, joka osoitti, että Eemeli laski luikuria koko ajan. :) Maagisin heti oli, kun seuramme kestävyysjuoksija Sanna Kullberg hypnotisoitiin. Sanna kaatui selälleen suoraan hänet vastaanottaneen Petri Perttulan käsivarsille. Yleisö oli hiirenhiljaa, kun Noora puhui Sannalle ja Sanna makasi puutarhatuolin päälle viritellyn laudan päällä! Eikä tässä vielä kaikki! Viimeisessä tehtävässä Sanna ampui jousipyssyllä omenan ja korttien läpi Petri-vieraan "kriittisten paikkojen" eteen laitettuun maalitauluun. Onneksi meni tauluun eikä ohi! Ja mitä jousipyssyn nuoleen jäi? No kortti, jonka tehtävässä mukana olleet olivat valinneet tehvätän aluksi. Ja taas ihmeteltiin, miten ihmeessä Noora teki tuon kaiken...???

Loppuilta kului rennosti tanssiessa Juhlayhtye Kreivientahdissa. Tanssien alussa kunniapuheenjohtaja Harri Mannermaa laittoi itsensä likoon yllätysohjelmassa laulamalla laulun Friduna Skiguna. Sitten bailattiin villisti puoleen yöhön asti. 

Lisää kuvia löydät facesivultamme 

Olipahan ilta. huh!

Teksti: Marika Hellberg
Kuvat: Olli Leino