Tuloskatsaus 3.2.2018

3.2.2018

Hilla Uusimäki telineissä starttaamassa 200 metrin kilpailuun.
Hilla Uusimäki telineissä starttaamassa 200 metrin kilpailuun.

Helsy-hallien toinen osa kilpaillaan kaksipäiväisenä tapahtumana. Ensimmäisenä kilpailupäivänä Kenttäurheilijoista mukana olivat Hilla Uusimäki, Elias Jrad, Leo Uusimäki, Michael Niskala sekä Teho-ryhmän nuoret kestävyysjuoksijat. Samaan aikaan Anne-Mari Lehtiö kilpaili Islannissa.

Anne-Mari Lehtiö voitti pituushypyn Reykjavikissa RIG-Gamesissa, joka kuului osaksi Euroopan yleisurheiluliiton Indoor Permit sarjaa. Lehtiön valmentaja Pekka Kelonurmi oli asettanut hallikauden tavoitteeksi, että kuuden metrin raja ylittyisi ainakin kahdessa kilpailussa. Nyt ensimmäinen kuusimetrinen on hypätty ja toinen on varattu SM-halleihin. Lehtiön voittotulos oli tänään 6,01 ja sarjan toinen mitattu hyppy kantoi 5,98. Sarjaan mahtui peräti kolme yliastuttua ja yksi läpijuoksu. Valmentajalleen urheilija oli kuvaillut vauhdinjuoksua edelleen vaihtelevaksi, eikä ponnistukseen ollut löytynyt vielä parhaita pitoja. Lehtiö on kuitenkin selvässä nousukunnossa kohti kahden viikon kuluttua käytäviä SM-halleja. Kauden parhaaseen Reykjavikin kilpailu toi 31cm parannusta. Jyväskylän maaottelukatsastuksessa hypättiin kuitenkin hivenen pidemmälle, joten maaottelu Uppsalassa jäänee väliin.

Hilla Uusimäki sijoittui kolmanneksi naisten 200 metrillä ajalla 25,03. Aika ei tyydyttänyt hallissa parhaimmillaan 24,15 juossutta Uusimäkeä, toiveissa oli 25 sekunnin alitus. Kuten 400 metrin juoksijalta voi olettaa, Uusimäki tuli vahvasti loppusuoran nousten Jasmin Showlahin edelle. Tällä hetkellä kuitenkin maksinopeus on ongelmallinen osa-alue Uusimäelle, mikä on pitänyt parasta tuloskuntoa pimennossa. Uusimäki oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että pystyi starttaamaan 200 metrille, sillä viime kesän osalta 200 metrin kilpailut jäivät kokonaan välistä lonkkavaivan takia. Toinen asia mikä varmastikin juoksijaa ilahduttaa, on aiemmin tällä viikolla tullut tieto opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä 6000 euron pienestä urheilija-apurahasta.

Miesten 200 metrillä Elias Jradin kilpailu meni suunnitelmien mukaan. Tavoitteissa ollut 23 sekunnin alitus toteutui tuloksella 22,96, joka on Jradin ennätys myös ulkoratojen tulokset mukaan lukien. Aika toi erävoiton ja riitti kokonaiskilpailussa 11. sijaan. 19-sarjan puolella Michael Niskala juoksi myös ennätyksensä, 24 tasan. 200 metrin jälkeen Niskala voitti 19-sarjan kolmiloikan tuloksella 13,58. Viime kesältä peräisin ollut vanha ennätys parani ”vaatimattomasti” puolitoista metriä.

Topi Raitasen voittamassa 1500 metrin erässä vasta 15-vuotias Atte Nevala juoksi halliennätyksensä ja 17-sarjan kärkituloksen 4.13,09. Myös tukku muita omia ennätyksiä kirjattiin Joni Oilingin valmentaman Teho-ryhmän urheilijoille.

Leo Uusimäki oli 7-ottelun kolmen ensimmäisen lajin jälkeen ennätysvauhdissaan. 60 metrillä kirjattiin uusi ennätys 7,16, samoin kuulassa tuloksella 11,92. Pituuden ponnistukset hieman vuotivat läpi, mutta tuloksena oli silti kohtuullinen 6,47. Hyvin alkanut ottelu päättyi kuitenkin tuloksetta jäämiseen korkeushypyssä.

Kilpailun tulokset