Tuloskatsaus 28.1.2018

29.1.2018

P11-sarjan tasaisen kova viestijoukkue.
P11-sarjan tasaisen kova viestijoukkue.

Ville Lampinen ja Tuomas Kaukolahti kirjauttivat nimiinsä kauden kärkituloksia USA:ssa. Samaan aikaan Liikuntamyllyssä juostiin junnuviestit ja hypättiin pituutta.

Sunnuntaina kilpailtiin Helsyn junnuviestit, johon Kenttäurheilijat starttasivat yhdeksän joukkueen voimin. Parhaasta sijoituksesta vastasi P11-sarjan 4x200m viestijoukkue sijoittuen kokonaiskilpailussa kuudenneksi. Omassa erässään Tyyko Haapala, Joel Pellinen, Samuel Blad ja Nuutti Nenonen kamppailivat toiseksi. Kelpo sijoituksen juoksi myös P13-sarjan 3x600m joukkue Josue Perez, Joona Heiskanen ja Tero Korpi, sijoittuen seitsemänneksi seitsemäntoista joukkueen kilpailussa. Joukkue joutui kovaan kyytiin kuumassa erässä, jossa sijoitus oli niin ikään seitsemäs. Aika 6.14,12 olisi kuitenkin riittänyt voittoon jälkimmäisessä erässä.

Yhtä aikaa junnuviestien kanssa kuusi naista hyppäsi piirikunnallisen pituushyppykilpailun. Kenttäurheilijoiden naiset miehittivät kilpailun kaksi ensimmäistä sijaa, Anne-Mari Lehtiö voitti tuloksella 5.70 ja Iina-Kaisa Mäkelä sijoittui toiseksi 5.63 kantaneella hypyllään.

Mäkelän hypyistä valmentaja Pekka Kelonurmi yllättyi positiivisesti mutta Lehtiön avaus meni alakanttiin. Isoja odotuksia kauden avauskisaan ei oltu ladattukaan, vaan ennemmin ajatuksena oli karistaa karstat pois koneesta ennen tärkeämpiä kisoja. Suurempaa teknistä ongelmaa ei ainakaan ponnistuksesta löytynyt, sen sijaan vauhdin juoksu oli vielä vaihtelevaa. Lehtiö hyppäsi avauskisansa yhden askelparin normaalia lyhyemmällä vauhdilla. Seuraavaan kilpailuun on tarkoitus todennäköisesti ottaa käyttöön jo täysi 17 askeleen vauhti. Liikuntamyllyn vastikään uusittu pituushypyn vauhdinottorata ei ole juuri ollut hyppääjien mieleen mutta Lehtiö ei käynyt syyttämään pehmeää alustaa vaisusta avauksestaan. Toki edelliseltä päivältä Lehtiöllä oli allaan jo kaksi kovaa 60 metrin starttia, jotka ehkä olivat syöneet parhaan terän sunnuntain kilpailusta. Positiivisena antina päivästä urheilija ja valmentaja löysivät ainakin sen, että harjoituskaudella vaivannut plantaarifaskia on rauhoittumaan päin.

Lehtiö on kutsuttu mukaan ensi lauantaina Reykjavikissa kilpailtavaan Euroopan yleisureiluliiton Indoor Permit -sarjan kilpailuun. Tuleva viikonloppu ratkaisee edustajat Uppsalassa 11.2 käytävään pohjoismaiseen hallimaaotteluun. Tulokset huomioidaan kansainvälisistä kilpailuista ja Jyväskylän katsastuskilpailusta.

Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kilpailivat Yhdysvaltain yliopistosarjan kilpailuissa Tuomas Kaukolahti ja Ville Lampinen. Länsirannikolla Seattlessa Tuomas Kaukolahti avasi kautensa voittamalla kolmiloikkakilpailun 15.91 kantaneilla loikilla. Tulosta voi pitää hyvinkin lupaavana, sillä se jäi vain 9 senttiä viime kaudella hypätystä halliennätyksestä. Valmentajansa Pekka Kelonurmen mukaan Kaukolahti kuitenkin odotti kilpailulta vieläkin enemmän. Tuloksen arvoa nostattaa sekin seikka, että kolmiloikkakilpailun alle ”veryttelyksi” Kaukolahti hyppäsi täyden kuuden kierroksen pituushyppykilpailun. Tällaiseen urakkaan ei Suomessa ryhdyttäisi mutta yliopistosarjassa vastaava on arkea. Pituudesta irtosi kolmas sija tuloksella 7.23.

Itä-Rannikolla New Yorkissa Ville Lampinen juoksi kauden ensimmäisen 800 metrin kilpailunsa ajassa 1.52,21. Lampisen aika sekä Kaukolahden kolmiloikkatulos olivat kauden kotimaisia kärkituloksia. Lampisella kausi jatkuu jo viikon kuluttua ja Kaukolahdella kahden.